PRIZNANJA Šef Delegacije Evropske unije u BiH

Vigemarku uručena Povelja Udruženja "Djeca stubovi svijeta"

Pozdravio i angažman o brojnim važnim pitanjima u kontekstu integracije zemlje u EU

Fena
25.02.2019 18:51

Lars-Gunar Vigemark: EU opredijeljena da podrži mlade

Foto: Fena

Šefu Delegacije Evropske unije u Bosni Hercegovini Lars-Gunaru Vigemarku (Gunnar Wigemark) uručen je danas primjerak Povelje Udruženja "Djeca stubovi svijeta", koju je potpisao u septembru u znak podrške angažmanu udruženja na odgoju, obrazovanju i dijalogu među djecom. 

Vigemark je ponovio opredijeljenost Evropske unije da podrži mlade ljude u zagovaranju pozitivnih promjena u zajednicama, a pozdravio je i angažman o brojnim važnim pitanjima u kontekstu integracije zemlje u EU, poput borbe protiv korupcije i zaštite okoliša. 

- Ovo je njihov projekt, projekt tinejdžera BiH, koji uključuju alarm: planeta vapi za čovjekom - kazala je predsjednica Udruženja "Djeca stubovi svijeta" Fatima Hukić, dodajući da ovaj projekt, započet u BiH, promovira moralna načela koja su primjenjiva na savremene potrebe čitavog svijeta. 

Udruženje "Djeca stubovi svijeta" ujesen ove godine organizirat će 5. internacionalni kongres djeteta, a prvi je upriličen u julu 2000. godine, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Komentari

NA VRH