NAJAVE

Danas će biti razriješeni dužnosti predsjednici i članovi skupština pet javnih preduzeća

Razmatrat će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama KS“

Fena

27.2.2019

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, koja je najavljena za danas, nalazi se prijedlog odluke o razrješenju i potvrđivanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština pet javnih i komunalnih preduzeća KS - "Gradski saobraćaj", "Rad", "Park", ZOI 84, "Sarajevo-šume".

Zastupnici SKS će, po skraćenom postupku, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama KS“, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan JU„ Služba za zapošljavanje KS“ za 2019. godinu.

Također će biti razmotren i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš", te Prijedlog odluke o verifikaciji Odluke o spajanju javnih ustanova kulture u JU "Bosanski kulturni centar KS".

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa KJKP "Sarajevogas" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH, kao i donošenje odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 3, izgrađenog u naselju Dobrinja V, općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina.

Zastupnici će razmatrati i donošenje odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina.

Kako je iz Pres-službe KS najavljeno, bit će razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, ali i izmjena Odluke o davanju saglasnosti o statusnoj promjeni Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o poslovanju KJP Centar "Skenderija" d.o.o. Sarajevo za 2017. godinu, kao i informacije o kantonalnim preduzećima "Gras", "Vodovod i kanalizacija", te informacija o stanju uzrokovanom poplavama na području KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.