USPJESI

AKAZ izdao akreditaciju Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Menadžment se 2016. opredijelio da bolnica uđe u sveukupni proces akreditacije kako bismo imali zaokružen sistem kvaliteta i sigurnosti, kazao Kravić

Komisije za akreditaciju prilikom obilaska Opće bolnice

Avaz.ba

27.2.2019

Na prvoj redovnoj sjednici, koja je održana jučer, Upravni odbor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH donio je odluku o izdavanju akreditacije Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Ovoj zdravstvenoj ustanovi je, nakon provedene vanjske ocjene i verifikacije izvještaja vanjskih ocjenjivača od Komisije za akreditaciju, dodijeljena akreditacija.

- Menadžment se 2016. opredijelio da bolnica uđe u sveukupni proces akreditacije da bismo imali zaokružen sistem kvaliteta i sigurnosti u kojem se zna šta ko radi i u kojem se pruža najkvalitetnija zdravstvena usluga i provode najviši mogući standardi, uz raspoloživa sredstva - kazao je direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić.

Opća bolnica s AKAZ-om provodi i pilot-projekt uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), a Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo ove bolnice, nakon uspješno okončanog procesa reakreditacije, u februaru 2018. dodijeljena je akreditacija "Bolnica - Prijatelj beba".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.