REAKCIJE

Konaković: Oni koji su na brutalan način pokušali zaustaviti pozitivne procese, trebali bi se izviniti građanima KS

Mi od početka nismo imali dileme da se zakonska procedura ispoštovala, kaže Brčić

Elmedin Konaković. Arhiv

A. T.

27.2.2019

Nakon odluke Ustavnog suda FBiH da budžet KS za 2019. godinu ostaje na snazi, ministrica pravde i uprave Lejla Brčić kazala je da Vlada i Skupština KS još nisu zvanično zaprimile odluku Suda. 

- Mi od početka nismo imali dileme da se zakonska procedura ispoštovala i da su i nacrt budžeta i kasnije prijedlog i sam budžet usvojeni potpuno u skladu s pravilima i procedurama. Tako da nam nije iznenađujuća informacija o odluci Suda – rekla je Brčić.

Zastupnik SDA Aljoša Čampara kazao je da odluke Ustavnog suda ne treba komentirati te da ih treba provoditi.

- Ustavni sud nije razmatrao sam nacrt na koji smo mi apelirali odnosno podnijeli zahtjev zato što je prošao vremenski period pa je budžet usvojen u samom prijedlogu. Ali mi smo postigli svoj cilj. Evidentno je da će sljedeći put razmisliti kako će provoditi Poslovnik – rekao je, između ostalog, Čampara.

Zvonko Marić, zastupnik SBB-a, kazao je da su potpuno bili sigurni da će odluka Suda biti takva i da bi svako drugo rješenje bilo za njih iznenađenje.

Elmedin Konaković je kazao kako bi se Fadil Novalić, Mahir Dević, Aljoša Čampara i svi oni koji su na brutalan način pokušali zaustaviti pozitivne procese u KS trebali izviniti građanima KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.