SUSRETI

Komšić s američkim ambasadorom Nelsonom: SAD ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta BiH

Sagovornici su potvrdili izuzetne bilateralne i prijateljske odnose

Željko Komšić i Erik Nelson. Predsjedništvo BiH

Fena

27.2.2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erika Nelsona (Eric).

Sagovornici su potvrdili izuzetne bilateralne i prijateljske odnose dvije zemlje, naglasivši da će se ti odnosi nastaviti i ubuduće, u obliku nesebične podrške Sjedinjenih Američkih Država našoj zemlji, vezano za punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Istaknuto je i to da Sjedinjene Američke Države, kao garant Dejtonskog sporazuma, ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Član PBiH Željko Komšić kazao je da je od velikog značaja nesebična i kontinuirana podrška SAD reformskim procesima u našoj zemlji, koji su ključni za njenu stabilnost i funkcionalnost. 

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, o procesu formiranja vlasti te je naglašeno da se u narednom periodu treba raditi na jačanju institucija države i osnaživanju vladavine prava, posebno u segmentu zaštite temeljnih ljudskih prava.

Komšić je zaželio ambasadoru Nelsonu uspješan rad tokom mandata u našoj zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.