PORUKE

Dodik: Prijem povodom 1. marta je lični čin Džaferovića i Komšića

Istakao je kako ne postoji nijedan pravni akt koji ovaj datum tretira kao praznik Bosne i Hercegovine

Milorad Dodik. Arhiv

Srna

1.3.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da 1. mart nije praznik BiH, jer ne postoji nijedan pravni akt koji taj datum tretira kao praznik BiH, a prijem koji su organizirali Željko Komšić i Šefik Džaferović nije prijem u organizaciji Predsjedništva BiH.

- Ne postoji odluka Predsjedništva za održavanje jednog takvog prijema, tako da na sinoćnji događaj gledamo kao na lični čin Komšića i Džaferovića - izjavio je Dodik, upitan da prokomentira održavanje prijema u zgradi Predsjedništva BiH koji su organizirali Džaferović i Komšić povodom Dana nezavisnosti BiH.

Komšić je na početku govora istakao kako je BiH kroz stoljeća bila prepoznatljiva po svojoj borbi za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i integriteta, te po dobrim ljudima koji žive u njoj. 

S njim je saglasan i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazavši, kako je najveći cilj, uprkos opstrukcijama i destruktivnim politikama, da BiH postane članica Evropske unije i NATO saveza. Džaferović je kazao kako su ljudi u BiH glasanjem za nezavisnost sudbinski odredili put naše domovine i njenu budućnost.

Milorad Dodik nije prisustvovao svečanosti koja je održana uoči 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.