AKCIJA Potvrđeno za Avaz.ba

U potragu za nestalim mladićem Seminom Bradićem uključeni psi, dronovi i više od 200 osoba

Al. Ti.
04.03.2019 10:47

Foto: FUCZ

Potraga za mladićem Seminom Bradićem iz mjesta Krpeljići kod Travnika nastavljena je danas.

Kako je za Avaz.ba potvrdila Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite, u potragu se uključilo i 70 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

- Timovi FUCZ-a uključili su se jutros u potragu za Seminom Bradićem, koji je posljednji put viđen u petak poslije podne i za kojim su porodica, mještani, lovci i volonteri u protekla tri dana bezuspješno tragali - navela je Kovač.

Istaknula je da je FUCZ preuzela vođenje potrage i uputila jutros na teren 70 pripadnika svojih timova.

- Pripadnici FUCZ-a su stigli iz Sarajeva, Bihaća, Busovače, Goražda, Travnika i Žepča. Uključeni su i potražni tim sa psima, tim s bespilotnim letjelicama (dronovima) i digitalni kartografi. Zahtjev za hitno angažiranje timova za traženje nestalih osoba FUCZ uputila je Općinska služba CZ, putem KUCZ-a Travnik, na koju se FUCZ odmah odazvala i uputila timove na teren - kazala nam je Kovač.

Na kraju je dodala da su, osim timova FUCZ-a, na terenu pripadnici službe za CZ općine Travnik, patrola Policijske stanice Travnik, Specijalistička jedinica MUP-a SBK te porodica, brojni mještani i volonteri, što je više od 200 osoba.

Komentari

NA VRH