AKCIJA

U potragu za nestalim mladićem Seminom Bradićem uključeni psi, dronovi i više od 200 osoba

FUCZ

Piše: Al. Ti.

4.3.2019

Opsežna potraga za nestalim mladićem

Potraga za mladićem Seminom Bradićem iz mjesta Krpeljići kod Travnika nastavljena je danas.

Kako je za Avaz.ba potvrdila Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite, u potragu se uključilo i 70 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

- Timovi FUCZ-a uključili su se jutros u potragu za Seminom Bradićem, koji je posljednji put viđen u petak poslije podne i za kojim su porodica, mještani, lovci i volonteri u protekla tri dana bezuspješno tragali - navela je Kovač.

Istaknula je da je FUCZ preuzela vođenje potrage i uputila jutros na teren 70 pripadnika svojih timova.

- Pripadnici FUCZ-a su stigli iz Sarajeva, Bihaća, Busovače, Goražda, Travnika i Žepča. Uključeni su i potražni tim sa psima, tim s bespilotnim letjelicama (dronovima) i digitalni kartografi. Zahtjev za hitno angažiranje timova za traženje nestalih osoba FUCZ uputila je Općinska služba CZ, putem KUCZ-a Travnik, na koju se FUCZ odmah odazvala i uputila timove na teren - kazala nam je Kovač.

Na kraju je dodala da su, osim timova FUCZ-a, na terenu pripadnici službe za CZ općine Travnik, patrola Policijske stanice Travnik, Specijalistička jedinica MUP-a SBK te porodica, brojni mještani i volonteri, što je više od 200 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.