SVEČANOSTI

Dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama iz struktura civilne zaštite i spašavanja

Timovi Federalne uprave civilne zaštite jedan su od najvažnijih segmenata u zaštiti i spašavanju, kazala Kovač

S današnje dodjele zahvalnica

Piše: D. B.

4.3.2019

Povodom obilježavanja 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite - zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine, danas Ministarstvo sigurnosti BiH dodjeljuje javna priznanja organizacijama i pojedincima za poseban doprinos u oblasti zaštite i spašavanja. 

Prisutnima se obratio Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti za zaštitu i spašavanje, koji je kazao da je ovaj dan posebno značajan te da su zahvalnice i priznanja dodijeljeni pojedincima i organizacijama koji su uspješni u svom radu. 

- Obilježavamo ovaj dan tradicionalno svake godine. Ovo je jedini način na koji Ministarstvo sigurnosti može zahvaliti partnerima u projektima, koji na najbolji način pomažu našoj državi u razvoju sistema zaštite i spašavanja - kazao je Agić. 

Dodijeljene su 24 zahvalnice i pohvalnice, koju su, između ostalog, dobili Samir Džihić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS, za podršku u razvoju sistema zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine i Majda Kovač, Federalna uprava civilne zaštite FBiH, za nesebično zalaganje i natprosječne rezultate u oblasti medijskog predstavljanja svih struktura civilne zaštite u BiH. 

- Za mene je ova nagrada dokaz da je ono što radim dobro i da vrijedi. Drago mi je da je to neko prepoznao. Timovi Federalne uprave civilne zaštite jedan su od najvažnijih segmenata u zaštiti i spašavanju. Ovo priznanje nije dato samo meni nego i timovima i pripadnicima Federalne uprave civilne zaštite - kazala je Kovač. 

Priznanja je, također, dobio Gijom Ruson (Guillaume Rousson), ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini, za podršku i pomoć razvoju sistema zaštite i spašavanja u BiH.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.