PARLAMENT BIH

Bojan Ninković postao direktor Fonda za povratak

Saznajemo da Vijeće ministara BiH nije potvrdilo u zakonskom roku od 30 dana Ninkovićevo imenovanje, te ga je, shodno svojim zakonskim ovlaštenjima, imenovala Agencija za državnu službu BiH

Ninković (krajnje desno) s članovima Kolegija Doma naroda: Posljednji radni dan u PSBiH proveo na konstituirajućoj sjednici Doma naroda

S. D.

4.3.2019

Bojan Ninković od 1. marta nije više sekretar Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, potvrđeno je „Avazu“ u Uredu sekretara tog doma.

Ninković, dugogodišnji sekretar Doma naroda, a ranije i Predstavničkog doma PSBiH, kako saznaje „Avaz“, konkurirao je prije nekoliko mjeseci za poziciju direktora Fonda za povratak BiH te je, kao prvorangirani na listi, imenovan na tu funkciju. 

Saznajemo da Vijeće ministara BiH nije potvrdilo u zakonskom roku od 30 dana Ninkovićevo imenovanje te ga je, shodno svojim zakonskim ovlaštenjima, imenovala Agencija za državnu službu BiH.

 Ninković je bio kadar SDS-a, a njegov posljednji radni dan na mjestu sekretara Doma naroda PSBiH bio je 28. februar, kada je konstituiran taj dom.

Na sjednici na kojoj je imenovano i rukovodstvo Doma u sastavu Bakir Izetbegović (SDA), predsjedavajući, Dragan Čović (HDZ BiH), prvi zamjenik, i Nikola Špirić (SNSD), drugi zamjenik predsjedavajućeg, nije bilo govora o tome da Ninković odlazi iz Doma naroda PSBiH.

Inače, dužnosti sekretara utvrđene su Poslovnikom Doma naroda. Između ostalog, sekretar Doma pomaže Kolegiju i predsjedavajućem Doma u obavljanju njihovih dužnosti, osiguravanju vođenja i čuvanje zapisnika sjednica Doma, Kolegija i komisija Doma, osigurava vođenje i čuvanje zapisnika zajedničkih sjednica oba doma i Zajedničkog kolegija zajedno sa sekretarom Predstavničkog doma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.