EKSKLUZIV

Bivši muž teško optužuje konzulicu Gabrijel, ona uzvraća da je riječ o nasilniku koji je ucjenjuje

Danijal Arnautović tvrdi da se od Đemile u Australiji fiktivno razveo da bi se ona udala za 92-godišnjeg milionera, Jevreja Džona Gondu te naslijedila ogromno bogatstvo

Talić - Gabrijel i Arnautović: Otvorena Pandorina kutija

Piše: M. KUKAN - B. TURKOVIĆ

5.3.2019

Šokantnu priču koja baca potpuno novo svjetlo na lik i djelo počasne konzulice BiH u Australiji Đemile Talić-Gabrijel (Gabriel), koja ovdje slovi za jednu od najuspješnijih Bosanki u svijetu, na svom profilu na Facebooku objavio je njen bivši, preciznije prvi suprug Danijal Arnautović.

Izbjeglički put

Njegova je to reakcija na nedavno TV gostovanje Talić-Gabrijel i njene optužbe na njegov račun, a na koje, kako poručuje, više neće šutjeti.  

O svemu je govorio za “Avaz”, a naš list, naravno, zatražio je i drugu stranu. Cijela priča ravna je filmskom scenariju, čiji je sadržaj toliko intrigantan i zanimljiv da će imati više nastavaka. A, prema svemu sudeći, sve bi moglo doživjeti i sudski epilog.

Priča nije samo lična i na relaciji bivših supružnika nego ima mnogo dublje društveno-političke korijene s obzirom na činjenicu da je Đemila Talić-Gabrijel počasna bh. konzulica u Australiji i, kako sama kaže, članica Stranke demokratske akcije, ispred koje je bila kandidat za Parlament Federacije BiH. 

Njen sadašnji suprug Kris Gabrijel (Chris Gabriel) direktor je kompanije “FlyBosnia”, čiji je vlasnik Sulejman el-Šidi, kontroverzni saudijski biznismen. Inače, bračni par Gabrijel u Sarajevu živi u El-Šidijevom luksuznom hotelu “Svissotel”.


Fotografija iz sretnih dana: Danijal i Đemila 2012. godine

Danijal Arnautović je iz Bosanske Dubice, gdje su se Đemila i on u mladosti i upoznali i zaljubili. Od ratnog vihora pobjegli su 1992. godine, a izbjeglički put nosio ih je od Turske, preko Danske i Njemačke, do Australije.

Nekadašnji je muzički menadžer, a danas, kako tvrdi, uništen čovjek, koga je bivša supruga ostavila skoro bez ičega, iako su nekada zajedno raspolagali milionima.

- Bavio sam se organizacijom koncerata u Australiji i Dubaiju dok sam tamo boravio. Sada sam opet u Sarajevu. Bavio sam se i rentanjem auta, a trenutno pokušavam pokrenuti neki novi biznis - kaže nam Arnautović.

“Židovka iz Bosne”

On kategorički negira priče da je ikada bio nasilan prema bivšoj supruzi ili djeci.

To potcrtava i u svojoj objavi na FB-u, gdje ističe da “nikada nije digao ruku na dotičnu i nikad nije povisio glas, osim kad zapjeva”.

Ono što je najintrigantnije u cijeloj priči jeste njegova tvrdnja da se njihov fiktivni razvod dogodio u Australiji kada su se dogovorili da se Đemila, djevojački Talić, tada Arnautović, uda za 92-godišnjeg Jevreja u Sidneju, kojem je bila služavka.

- Ona kleveta mene kao bivšeg muža i spominje sadašnjeg muža Gabrijela, koji joj je treći, dok krije drugi brak, na osnovu kojeg se i enormno obogatila. Kao i mnogi Bosanci u izbjeglištvu koji su pristajali na brakove radi papira i fiktivne razvode iz finansijskih interesa, i ja sam pristao da se tako razvedemo. Tako se ona 2010. godine kao čistačica udala za svog gazdu milionera, Jevreja Džonija Gondu (Johni), koji je tada imao 92, a kojem se Đemila predstavljala kao Židovka - tvrdi Danijal Arnautović.

Dokument koji dokazuje da se Đemila prezivala i Gonda: Detalji koji se mogu naći putem Google pretraživača

Nakon osam-devet mjeseci braka, tokom kojeg, kako nam govori Arnautović, nikad nije prespavala kod novog supruga, svaku noć je dolazila da bude s djecom.

I onda je Gonda umro. 

- “Židovka iz Bosne” tako počinje da raspolaže njegovim novcem, imovinom, nakitom, zlatom, firmom koja se bavila rentanjem stanova – govori Danijal Arnautović, bivši suprug Đemile Talić-Gabrijel.

Neću dozvoliti da mi kaljaju ime

- Neću dozvoliti da mi kaljaju ime u ovom gradu, u kojem me svi znaju. Bilo je njenih ispada i prije, na koje nisam htio reagirati radi djece. Ne zanimaju me njen novi brak i novi život uopće, ali nakon posljednjeg ponižavanja i laži u medijima, morao sam reagirati. Rekla je da sam je 18 godina maltretirao, iako mi nismo bili zajedno 18 nego 22 godine. U braku smo bili od 1988. do 2010., kad je nastupila fiktivna rastava, a poslije toga smo živjeli još tri-četiri godine zajedno, dvije u Australiji i još, otprilike, godinu povremeno u Dubaiju i Sarajevu - otkriva Arnautović.

Nije mu poznato da protiv njega postoji bilo kakva krivična prijava u Sarajevu, a zna za jednu koju je Talić-Gabrijel pokrenula u Australiji. Kad je riječ o njenoj prijavi za napade, prijetnje i ucjene, Arnautović kaže kako pretpostavlja da je u tu svrhu mogla iskoristiti samo njegove poruke, u kojima joj je pisao da će joj “uzvratiti”. Slao ih je, kako kaže, nakon što je prekinula sve kontakte s njim i preuzela imovinu, a njega preko policije izbacila iz zajedničke kuće u Neumu.

Talić-Gabrijel o optužbama bivšeg muža : Podnijela sam krivičnu prijavu protiv Arnautovića 

Đemila Talić-Gabrijel (Gabriel), odgovarajući na navode bivšeg muža Danijala Arnautovića, jučer je za “Avaz” izjavila kako ona nikad nije bila upetljana ni u kakve malverzacije, a za sve ostalo uputila nas je na njenog advokata.

- Gospođa Đemila Gabrijel, kao svom pravnom zastupniku, prenijela mi je da se radi o gnusnim lažima i klevetama Danijala Arnautovića i, ukoliko takve riječi ili navodi budu objavljeni, ona će poduzeti zakonske korake koji su joj na raspolaganju. Želi naglasiti da je riječ o osobi protiv koje je ona ranije podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu Kantona Sarajevo za iznudu i nasilje u porodici i da se radi o osobi koju su u više navrata privodili policijski službenici zbog napada na godpođu Đemilu Gabrijel zbog različitih razloga, a odnosilo se na ucjene, prijetnje, iznošenje laži i kleveta, uznemiravanje – saopćila nam je pravna zastupnica Đemile Talić-Gabrijel.

Tužilaštvo KS: "Predmet u radu"

Ove informacije provjerili smo i u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Na upit je li Đemila Talić-Gabrijel podnijela krivičnu prijavu protiv Danijala Arnautovića zbog iznude i nasilja u porodici, Azra Bavčić, portparol te pravosudne institucije, kratko nam je odgovorila da je “predmet u radu”.  

(U sutrašnjem nastavku: Arnautović opisuje šta se dogodilo s Gondinom suprugom Anom, šta je pisalo u testamentu, kako je bogatstvo pripalo Đemili, šta poduzima Gondin sin...)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.