PROCESI Optuženi se opet nije pojavio u sudnici

Tužilac Mihajlović depresivan, ponovo otkazano suđenje

Sutkinja je kazala da, prema ovoj dokumentaciji, nije navedena dijagnoza koja upućuje na neku bolest

M. Aš.
05.03.2019 10:19

Mihajlović depresivan, nema volje, ima suicidalne namjere

Foto: Arhiv

U Sudu BiH jutros je ponovo odgođeno suđenje Boži Mihajloviću, suspendiranom tužiocu kojeg Tužilaštvo u aferi "Nestali novac" tereti za nesavjestan rad u službi. 

Razlog za ponovno odgađanje suđenja je taj što se optuženi Mihajlović nije pojavio u sudnici. Njegov advokat Vlado Adamović kazao je da je optuženi zvao i rekao da nije sposoban da dođe. 

On je Sudu dostavio i određenu "medicinsku" dokumentaciju, ali je sutkinja Amela Huskić kazala da se iz ove dokumentacije ne vidi može li on pratiti suđenje ili ne.  

Ona je kazala da je Mihajlović Sudu dostavio uputnicu za psihijatrijsku kliniku, ali da je Sud provjerama utvrdio da Mihajlović u ovoj ustanovi nije liječen niti se nalazi na klinici.

Sutkinja je kazala da, prema ovoj dokumentaciji, nije navedena dijagnoza koja upućuje na neku bolest.

Prema njenim riječima, Mihajlović je 25. februara dostavio nalaz o ambulantnom pregledu u kojem je konstatirano da se osjeća loše, da je depresivan, da nema volje i da ima suicidalne namjere. U istom nalazu je navedeno da se on upućuje na hospitalizaciju, koju uporno odbija.

Sud je nakon toga konstatirao da će angažirati vještaka neuropsihijatra da bi utvrdio je li optuženi Mihajlović sposoban pratiti suđenje.

Komentari

NA VRH