TRAGEDIJA

Tuga u Doboju kod Kaknja: Klanjana dženaza El-Eminu Hadžiću

Potraga trajala od 4. januara

Az. S.

5.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Brojni građani Kaknja, komšije i prijatelji klanjali su u haremu džamije, nakon ikindija-namaza, dženazu El-Eminu Hadžiću. 

Suze u očima brojnih prijatelja rahmetli El-Emina, koji je nakon dvomjesečne potrage pronađen i ukopan u mjesnom groblju u Doboju kod Kaknja. 

Iza nesretno nastradalog mladića, za kojim je tragala cijela Bosna i Hercegovina, ostali su neutješni otac Samir, majka Đena i brat Harun.

Na dženazi su se od El-Emina oprostili fudbaleri FK Mladost i FK Rudar. Nakon potrage koja je trajala od 4. januara, kada je prijavljen nestanak 23-godišnjeg mladića iz Kaknja na Ponijerima, u nedjelju je pronađeno njegovo tijelo.

Podsjećanja radi, nakon pronalaska, dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbe za dodatna vještačenja. Tijelo je prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, gdje je izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

Nakon što Tužilaštvu budu dostavljeni konačan i zvaničan nalaz te mišljenje vještaka sudske medicine, MUP ZDK će imati više informacija o ovom slučaju.

U proteklom periodu vršena je intenzivna pretraga terena na lokalitetu Ponijera s ciljem pronalaska mladića El-Emina Hadžića, čiji su nestanak prijavili članovi njegove porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.