REAKCIJE

Latić: Komšićeva država vodi se mafijaškim manirima plašenja intelektualaca

U svojoj najnovijoj izjavi je opasan jer o meni govori kao o članu „streljačkog voda intelektualnih maškara“. Time me targetira

Latić i Komšić. Arhiv

S. K.

6.3.2019

Ugledni intelektualac, publicista i novinar Nedžad Latić nije iznenađen izjavom predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, koji ga je nazvao „intelektualnom maškarom“. 

Komšić je u intervjuu za jedan portal, uz kritike na račun članica Bh. bloka, iznio uvrede i na račun kritičara njegove politike, među njima i Latića.

- To pokazuje da je Komšić infantilni političar s referencama borca. On je i ranije volio prijetiti, sjećate se kako je govorio da će predsjednika jedne susjedne države udariti po prstima. Znači, to je njegov manir. Uz to, javno laže, u medijima govori o mojim izmišljenim tekstovima. No, u svojoj najnovijoj izjavi je opasan jer o meni govori kao o članu „streljačkog voda intelektualnih maškara“. Time me targetira – kaže Latić.

Podsjeća i kako je slično već preživio i kako je slično targetiranje prije godinu dovelo do toga da je brutalno napadnut.

- Preko toga više ne prelazim, da me se targetira. Do sada sam Komšiću prilazio ljudski, pozdravljao ga, jer sam cijenio ne njegovu politiku, nego njegov patriotizam. No, nakon ovog etiketiranja će me zapamtiti.

Njegova država šuti, vode se mafijaškim manirima, plaše intelektualce. Pa se onda pitamo zašto inteligencija šuti. Pa zbog mafijaških manira vlastodržaca! Mafija i vlastrodršci su bliski, oni blisko sarađuju na ubijanju istine, kritike, slobode mišljenja – kaže Latić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.