REAKCIJA

Aner Žuljević za "Avaz": Zašto sam tražio isključenje Lagumdžije i Komšića iz SDP-a

Član Predsjedništva stranke zatražio na jučerašnjoj sjednici principijelni pristup

Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a. Arhiv

M. SMAJKIĆ

6.3.2019

Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a, zatražio je na jučerašnjoj sjednici principijelni pristup isključenja svih onih koji su javnim djelovanjem nanijeli štetu SDP-u, između ostalog navodeći primjer Zlatka Lagumdžije i Ive Komšića. 

- Radi se o tome da sam u svom izlaganju o slučaju Damira Nikšića naglasio da, ukoliko želimo kao partija zadržati kredibilitet i vjerodostojnost kod donošenja odluka o isključenjima, onda se moramo voditi jednakim principima prema svima koji su svojim javnim djelovanjem nanijeli štetu SDP-u.

Nema nikakve razlike između nekoga ko nazove javno svoje drugove smećem ili, još gore, sljedbenicima Miloševića naspram tereta koji se s pravom stavlja i Damiru Nikšiću - kaže za „Avaz“ Žuljević i akcentira:

- Ne radi se ni o kakvom sankcioniranju verbalnog delikta, kako spinuju režimski mediji, nego o činjenici da u nedostatku stvarnih argumenata, pojedinci posežu za kvalifikacijama koje nisu u rangu univerzitetskih profesora. Postavlja se pitanje šta je cijena i za čiji račun ostvareni ljudi na kraju karijere krenu na taj način u javnu devalvaciju vlastitog kredibiliteta.

Žalosno je da oni koji su čitav život hrabro radili iza leđa danas vlastitim izjavama najbolje komentiraju karakter vremena kada su bili lideri ljevice i izbacivali ljude iz SDP-a kao na traci bez pripremljenih obrazloženja.

Posebna je tema ko je u prethodnom vremenu dao doprinos u kampanji SDP-a, a ko je, kada i kako i iz kojih razloga sarađivao i pomagao političke protivnike SDP-a. Dok su u kampanji činili sve da izborni rezultat SDP-a bude što lošiji, danas bi da iskoriste rezultat, kakav god da je, da nas uvuku u vlast sa SDA. O tome, razumjet ćete, ne želim detalje govoriti u medijima, nego ćemo se pogledati u oči i razgovarati o tome na sjednicama organa SDP-a – kaže Žuljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.