NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Gdje su nestale 194 rakete

Avaz.ba

7.3.2019

Najtiražniji dnevni list u Bosni i Hercegovini saznaje kako je spisak oružja koje je Ministarstvo odbrane BiH trebalo isporučiti hrvatskoj firmi „Scout“ otkrio kojeg sve oružja i municije nedostaje u skladištima oružanih snaga BiH.

Otkrivamo i kojim bi ministarstvima u Vijeću ministara BiH rukovodili kadrovi SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, o čemu su razgovarali jučer predsjednici ove tri stranke na sastanku u Sarajevu, ali svoje želje nisu htjeli reći javno.

Dok se direktor Federalne televizije Džemil Šabić, kojem je poodavno istekao mandat na toj poziciji, vozi u luksuznim limuzinama, saznali smo koja prijevozna sredstva nabavlja za prijevoz novinara ovog javnog servisa na radne zadatke.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović ovog četvrtka u „Minuti“ komentira negiranje zločina koje su agresorske snage počinile tokom rata u BiH, a čiji su se „glasnogovornici“ probudili ponovo ovih dana, a Hadžiomerović im poručuje „Hulje, SIKTER“.

Član Predsjedništva Naše stranke Tarik Haverić te intelektualci Esad Bajtal i Nedžad Latić komentirali su za „Avaz“ optužbe Željka Komšića, predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BiH, na račun Bh. bloka.

U intervjuu za naš list Enver Bijedić otvoreno govori o tome treba li SDP u Tuzli biti dio vlasti ili opozicija te komentira informacije koje su se pojavile u javnosti da je uzeo ogroman novac za koaliranje sa SDA u gradu soli.

Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a, za „Avaz“ otkriva zašto je na prekjučerašnjoj sjednici stranačkog predsjedništva tražio isključenje Zlatka Lagumdžije i Ive Komšića iz SDP-a.

Donosimo i reakcije na upozorenja evropskog komesara Johanesa Hana da bi se BiH mogla naći u izuzetno teškoj situaciji ukoliko se kreditno zaduži kod kineskih banaka, između ostalog i za projekt gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Nevjerovatne detalje filmske priče o prošlosti Đemile Talić-Gabrijel, počasne konzulice BiH u Australiji, koje samo za „Avaz“ iznosi njen bivši muž Danijal Arnautović, pročitajte u današnjem broju našeg lista.

Saznajte i koje bolesti se ''na velika vrata“ vraćaju u BiH, a za što je glavni krivac činjenica da veliki broj građana nije vakcinisan u dječijoj dobi.

Istražili smo i je li vijest koja je prekjučer obišla planetu o Britancu koji se oporavlja od virusa HIV-a nada za mnoge oboljele od ove do sada neizlječive bolesti.

Naši reporteri bili su u večernjoj akciji s bihaćkim specijalcima na području Bosanske Krupe, gdje su do ranih jutarnjih sati svjedočili sprečavanju dolaska prekobrojnih nelegalnih migranata u Krajinu.

Prenosimo i reakcije zvaničnika Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo na odluku komesara Uprave policije KS Mevludina Halilovića da na mjesto šefa Sektora uniformisane policije MUP-a KS postavi Vahida Ćosića.

U ispovijesti za “Dnevni avaz“ Tuzlak Mirza Zulfić otkriva kako je postao žrtva sporosti administracije u tom gradu, koja ga je zbog njihove greške kaznila sa 540 KM.

Pročitajte i priču iz Rasadnika kod Šipova, čiji stanovnici otkrivaju ko im je piljevinom zatrpao njivu, školu i groblje.

Na stranicama Crne hronike donosimo i informaciju o jučerašnjem samoubistvu penzionisanog policijskog inspektora u Sarajevu.

Otkrivamo i dramatične detalje prekjučerašnje akcije policije u „Privrednoj banci“ u Mostaru, u koju su u utorak upala trojica pljačkaša. Saznajemo i šta se sve dešavalo u filmskoj pljački kamiona „EuroExpressa“ na Manjači koji su presrela trojica razbojnika i ukrala sef s vrijednom pošiljkom.

Svojom pričom i talentom današnje strane rubrike Život uljepšao je Emin Skomorac, samouki slikar koji bojama i platnom dirigira kao maestro. U vrijeme dok iz BiH stotine porodica odlazi u Njemačku, posjetili smo Novo Selo kod Bijeljine, odakle donosimo podsjećanje na stotinjak njemačkih porodica koje su se u taj kraj doselile krajem 19. stoljeća.

Na sportskim stranama dominira tužna priča o preranom odlasku Krešimira Bandića, 23-godišnjeg golmana Širokog Brijega za kojim tuguje region.

Smrt mladog golmana aktuelizirala je temu sigurnosti sportista, o čemu za „Avaz“ govori ljekar Reuf Karabeg, šef medicinskog tima nogometne reprezentacije BiH.

Donosimo i razgovor s Amerom Gojakom, veznjakom zagrebačkog Dinama i našeg državnog tima.

U „Dnevnom avazu“ danas čitajte i naš prilog „KultArt“, u kojem, između ostalog, naša glumica Luna Zimić-Mijović otkriva kako je završila kao asistent režije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.