BIHAMK

Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, upozorenje na odrone

Avaz.ba

11.3.2019

Prema prikupljenim informacijama, saobraćaj se ovoga jutra na većini puteva u BiH odvija nesmetano. Kolovoz je pretežno suh, a uslovi za vožnju su povoljni. Zbog pojačane frekvencije vozila u jutarnjim satima, u gradskim centrima moguće su gužve, pa se vozači pozivaju na strpljenje. 

Na ostalim dionicama saobraća se umjerenim intenzitetom. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.