SARAJEVO

Vijeće ministara BiH usvojilo odluku o uvođenju 4G mreže

Kako je rečeno, 60 posto naseljene teritorije bit će pokriveno za godinu.

S današnje konferencije za medije. S. Saletović

Avaz.ba

11.3.2019

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je usvojilo odluku o uvođenju 4G mreže. 

Naša zemlja će u potpunosti uspostaviti 4G mrežu za pet godina,a kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, 60 posto naseljene teritorije bit će pokriveno za godinu.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je da je usaglašeno da telekom operateri uplaćuju naknade u visini od 17,5 miliona KM u pet jednakih rata od 2019. do 2023. godine, kao i za period trajanja dozvola. 

Prema njegovim riječima, budžet institucija BiH primit će po ovom osnovu 300,8 miliona KM, odnosno 23,7 miliona KM godišnje.

Direktor RAK-a Predrag Kovač rekao je da su tri telekom operatera u našoj zemlji spremna za implementaciju ove mreže.

Zvizdić  je potvrdio i da je na zahtjev ministara iz RS-a peti put sa dnevnog reda sjednice skinut Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine.

Vijeće ministara ni danas nije donijelo odluku o početku rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu. I, zvanično je potvrđeno da se otvaranje ovog zavoda odugovlači jer nema saglasnosti o tome čiji će kadrovi biti u upravi ove kazneno-popravne ustanove! 

Od ranije je poznato da Mirko Šarović, ministar vansjke trgovine i ekonomskih odnosa traži da na čelu zatvora bude kadar SDS-a, a ministar pravde Josip Grubeša želi da to bude neko iz HDZBiH.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.