SARAJEVO

“Faktor” oklevetao dekana Stomatologije

Dužni platiti 1.000 maraka odštete i 975 KM sudskih troškova

Ajanović: Tužio ih 2017.

M. Aš.

11.3.2019

Općinski sud u Sarajevu donio je 5. marta presudu kojom je kompanija “Simurg media”, osnivač i vlasnik portala “Faktor”, zbog klevete dužna isplatiti 1.000 KM odštete Muhamedu Ajanoviću, dekanu Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. 

Faksimil presude Općinskog suda Sarajevo od 5. marta

Ova kompanija mora isplatiti Ajanoviću novac zbog povrede ugleda i časti objavljivanjem teksta pod naslovom “Muhamed Ramadanović novi predsjednik Upravnog odbora UNSA-e” od 21. decembra 2017. godine. “Simurg media” dužna je po osnovu presude isplatiti u roku od 30 dana i 975,45 KM troškova parničnog postupka.

Ajanović je u tužbi naveo da je oklevetan kad je autor teksta na portalu “Faktor” ustvrdio da je on utjecao na izbor predsjednika Upravnog odbora putem političkih veza sa Savezom za bolju budućnost i liderom te stranke Fahrudinom Radončićem.

Sud je presudio da je Ajanoviću načinjena šteta zbog navoda da je on preko “medija pod Radončićevom kontrolom posljednjih sedmica neumorno lobirao za izbor svog daidže na mjesto predsjednika UO UNSA-e”, kao i da je u sukobu interesa kao dekan Stomatologije s klinikama u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.