NEVJEROVATNO

Drama porodice iz Zavidovića / Eniz Mehić: Otac me prijavio zbog zavisti

Nedavno hapšenje 11 carinika, a potom još dvojice u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Brend” otvorilo je i nevjerovatnu priču, kojom se bave i mediji u Hrvatskoj

F. MUSTAFIĆ

12.3.2019

Nedavno hapšenje 11 carinika, a potom još dvojice u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Brend” otvorilo je i nevjerovatnu priču, kojom se bave i mediji u Hrvatskoj.

U emisiji Nove TV “Provjereno” objavljena je, naime, priča o švercu inkubatorima za piliće iz naše zemlje i Hrvatske, a glavni protagonista cijelog slučaja je 26-godišnji Eniz Mehić iz Vinca kod Jajca.

Zaštićeni svjedok

Tragom ove priče, saznali smo da se Eniz prije sedam godina doselio iz Zavidovića u Vinac, gdje je otvorio firmu za proizvodnju inkubatora za piliće. Kaže da je zaštićeni svjedok u spomenutoj emisiji Nove TV bio, ustvari, njegov otac Mirsad, čiji je glas odmah prepoznao.

- Zvali su i mene i pitali kako izvozim inkubatore. Rekao sam im da je sve po zakonu. Optužili su me bez ikakvih dokaza. Prijatelj mi je pročistio ton iz te emisije i jasno se čuje moj otac Mirsad. On i ovaj Mladen, koji se, također, spominje, ustvari su ljubomorni na moj poslovni uspjeh. Iskoristili su hapšenje carinika i povezali me s ovim slučajem - kaže Eniz.

Eniz Mehić: Moj otac je ljubomoran. Facebook

Riječ je o Mladenu Miškeiju, vlasniku jedne od firmi za proizvodnju inkubatora za piliće u Hrvatskoj.  

Saznali smo i da Eniz sada vrlo dobro živi. Ima veliku kuću, vozi skup auto... Priča nam da je prije nekoliko godina, zahvaljujući poslovnoj ideji, dobio poticaj Općine Jajce.

- Ovdje sam se i oženio. Čim sam firmu otvorio, moj otac je pao. Ja kupcima izdajem fiskalne račune, dajem garanciju, a oni sve rade ilegalno. Smetao sam im - kaže Eniz.

Priznaje da su ga inspektori Granične policije zbog istih prijava pozivali prošle godine, ali kako kaže, nije bilo nikakvih dokaza.

Mirsad Mehić: Eniz je pomahnitao

Opet će se izvući

S druge strane, njegov otac Mirsad opovrgnuo je sinove optužbe, kazavši da uopće nije učestvovao u emisiji. Dodaje, ipak, da mu je sin toliko pomahnitao da ga je optužio i za najvećeg konkurenta.

- Znao je da ja s vremena na vrijeme autobusom pošaljem inkubatore u Hrvatsku. Zbog toga je prešao granicu, kupio hrvatski broj, prikupio brojeve telefona svih direktora prijevoznika i predstavio se kao inspektor Marković iz krim-policije. Upozorio ih je na mene i Mladena - kaže Mirsad.

Dodaje da od tada inkubatore ne vozi više u Hrvatsku i da mu je i sin sam priznao šta je uradio.

- Eniz radi šta hoće i imam osjećaj da će se ponovo izvući. On je u Hrvatskoj unajmio kuću, gdje ilegalno proizvodi inkubatore. Granična policija treba ga pratiti i vidjeti šta radi - istaknuo je Mirsad.

Dvije kuće od sumnjivog biznisa  

- Eniz u Vincu ima kuću na sprat, novije gradnje, ima i firmu. Kupio je još jednu kuću sa četiri ulaza, koja izgleda kao škola. Sve to da pokupuje za 13.000 KM, koliko je dobio za poticaj, je nemoguće. Posao kojim se bavi, sigurno nije pošten - rekao je Mirsad.

Seks-afera sa 13-godišnjom djevojčicom

Mirsad Mehić ispričao nam je kako ga je i zbog čega Eniz napustio.  

- Dok je bio ovdje, u Zavidovićima, imao je seksualnu aferu sa 13-godišnjom djevojčicom. Znam da su se viđali, ali nisam znao da je toliko mlada. Kad ju je njena mama pitala, ona je priznala da je bila sa mojim sinom. Policija je preuzela slučaj i on je proveo godinu u kućnom pritvoru u Vincu - govori nam Mirsad.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.