SRAMOTNO

Ekspresna reakcija policije u Prijedoru: Marjanović uhapšen nakon što je natjerao Hodžića da skine grb BiH s prikolice

Hodžić i nasilnik Marjanović. Avaz

Piše: Avaz.ba

12.3.2019

Nasilnik iz Prijedora Renato Marjanović uhapšen je zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, kao i nanošenja tjelesnih povreda Azrinu Hodžiću.

Kako smo ranije objavili, Kozarčanin Azrin Hodžić je proživio pravu noćnu moru nakon susreta s nasilnikom Marjanovićem iz Prijedora, koji je od njega, ničim izazvan, u jednom trenutku zatražio da s autoprikolice skine zvaničan grb BiH.

Ovaj ga nije odmah poslušao, pa mu je Renato, prema Azrinovim riječima, prišao s leđa, uhvatio ga za vrat i tri puta udario šakom u glavu. Potom je nastavio s kidanjem cerade.  

- Učinilo mi se da je naoružan. Bio je baš nasilan pa sam uzeo šrafciger i odlučio da skinem grb. Ni sam ne znam otkud mi toliko strpljenja. No, tu nije bio kraj mukama. Tražio je od mene da, dok skidam naljepnicu, ponavljam njegove riječi. Morao sam se izviniti prijedorskim Srbima i RS zato što imam grb BiH na prikolici i obećati da ga više neću stavljati. Sve vrijeme je to snimao mobilnim telefonom - kaže Azrin i dodaje da se sve dogodilo jučer ujutro oko 8.30 sati na jednom prijedorskom otpadu, gdje je donio sekunadarne sirovine.

Renato je potom snimak postavio na svojoj Facebook stranici. Renato Marjanović je, prema nezvaničnim saznanjima, odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, krivičnim djelima i prekršajima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.