SARAJEVO

Godišnjica osnivanja Naroda i pravde: Krenuli smo časnom stazom, naše vrijeme tek dolazi

Naš put je jasan, želimo u EU i NATO, ne dozvoljavamo da nam neko ponižava državu i vjeru, kaže Konaković

Avaz.ba

12.3.2019

S današnje pres-konferencije - Avaz
S današnje pres-konferencije - Avaz
S današnje pres-konferencije - Avaz
S današnje pres-konferencije - Avaz
S današnje pres-konferencije - Avaz
+1

Na konferenciji za medije koja je danas održana u Sarajevu povodom prve godišnjice osnivanja stranke Narod i pravda poručeno je da ovaj mladi politički projekt ostvario značajan uspjeh u prvoj godini postojanja, a rukovodstvo stranke osvrnulo se i na planove za naredni period i izazove koji stoje pred ovom strankom.

- Digli smo glas protiv korupcije i nepravde i to smo učinili dok smo bili dio vladajuće stranke. Nismo se plašili niti smo zastajkivali kada smo odlučili da odbijemo komoditet i krenemo u jednu tešku borbu za pravdu i narod. Ta borba bila je izuzetno teška, bili smo izloženi najrazličitijim napadima i pritiscima. Naši članovi su ostajali bez posla jer su se pojavljivali na našim skupovima, a na tim skupovima smo svojim članovima poručivali da od stranke ne mogu očekivati nikakve lične benefite. Kada smo vidjeli da nam se priključuju ljudi koji riskiraju mnogo i koji su spremni na žrtvu, znali smo da smo na pravom putu - kazao je Konaković. 

Podsjetivši da je Narod i pravda uradio ili već pokrenuo rad na ključnim predizbornim pitanjima, Konaković je rekao da pred strankom ostaje nastavak rada na vraćanju morala u politiku. 

- Urađeno je mnogo na obnovi morala i etike i rad na tom putu se nastavlja. Najveća bošnjačka stranka niti u jednoj kombinaciji nas nije spomenula i to je nama na ponos. Izborom svojih kadrova pokazali smo kako želimo mijenjati stvari oko nas. Troje od četvero naših ministara koje je Narod i pravda imenovao u Vladu KS nisu ni znali gdje je adresa Centrale i tako ćemo i nastaviti. Imamo sjajne kadrove koji su članovi stranke, ali ćemo uvijek imenovati najkvalitetnije, bez obzira na to jesu li članovi ili ne - kazao je Konaković. 

On je najavio da će se priča Naroda i pravde nastaviti širiti u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, gdje su već osnovana ili će se tek osnivati stranački organi. Što se tiče entiteta RS, Konaković je rekao da će u ovom dijelu BiH insistirati na apsolutnom jedinstvu svih probosanskih stranaka. 

- Naš put je jasan, želimo u EU i NATO, ne dozvoljavamo da nam neko ponižava državu i vjeru i, iako ne govorimo o patriotizmu toliko često kako to drugi rade, ponosimo se našim članovima koji su svoj patriotizam pokazali u najtežim danima i koji taj patriotizam žive - zaključio je Konaković.

Na konferenciji za medije povodom prvog rođendana Naroda i pravde obratio se i Ibrahim Dervišević, jedan od istaknutih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, bivši komandant Prve slavne motorizovane brigade Armije RBiH i ratni vojni invalid.

- Obavljajući načelničku funkciju u Novom Sarajevu, susretao sam se s mnogim neprincipijelnostima koje su dolazile iz moje tadašnje stranke. Vjerovao sam da će se to vremenom iščistiti, ali se to nije desilo pa sam se nakon isteka mandata povukao i penzionisao - kazao je Dervišević.

Almedina Zukorlić-Pašalić se prisutnima obratila u ime mladih i žena Naroda i pravde rekavši kako joj je čast biti dio stranke koja je transparentno i otvoreno komunicira s javnošću i medijima. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.