SAZNAJEMO

Nakon napada na povratnika Azrina Hodžića, oglasila se policija u Prijedoru

Sve daljnje mjere i radnje poduzimat će se u saradnji s postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva, saopćeno iz MUP-a RS

Avaz.ba

12.3.2019

Renato Marjanović. Facebook

Nakon napada na Azrina Hodžića, povratnika u Prijedor, oglasila se i Policijska uprava u Prijedoru. 

Službenici Policijske uprave Prijedor danas su uhapsili R. M. (31), za kojeg je u javnosti utvrđeno da se radi o Renatu Marjanoviću.  

Razlog hapšenja jeste osnova sumnje da je jučer na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru počinio krivična djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, kao i nanošenje tjelesnih povreda na štetu 39-godišnjeg Hodžića. 

Sve daljnje mjere i radnje prema R. M. poduzimat će se u saradnji s postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, saopćeno je iz MUP-a RS. 

Podsjetimo, Azrin Hodžić je jučer ujutro doživio izuzetno neugodne scene i prijetnje na autootpadu, kada ga je lokalni nasilnik Renato Marjanović natjerao da skine grb BiH nalijepljen na prikolicu te da se izvini Srbima. 

Renato Marjanović je, prema nezvaničnim saznanjima, odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, krivičnim djelima i prekršajima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.