SAZNAJEMO Uhapšen zbog napada na Azrina Hodžića

Nasilnik Marjanović još se nalazi u Policijskoj upravi Prijedor

U toku pretresi kuće i objekata koje koristi

Avaz.ba

Hodžić i nasilnik Marjanović

Foto: Avaz


Nasilnik Renato Marjanović (31) iz Prijedora, kojeg je jučer uhapsila prijedorska policija zbog napada na Azrina Hodžića (38) iz Kozarca kod Prijedora, nalazi se, prema nezvaničnim saznanjima, u Policijskoj upravi Prijedor.  

Također, nezvanično saznajemo da je saslušan u Tužilaštvu u Prijedoru, kao i da su u toku pretresi kuće i objekata koje koristi. 

Nakon toga će, u toku dana, biti poznato je li protiv Marjanovića, koji se tereti za krivična djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje te nanošenje tjelesnih povreda, biti određena mjera pritvora.

Podsjećamo, Marjanović je Hodžića fizički napao u ponedjeljak ujutro na jednom prijedorskom otpadu sekundarnih sirovina, zahtijevajući od njega da skine grb Bosne i Hercegovine s autoprikolice.

Sve je snimao mobilnim telefonom i Hodžića primorao da se zbog državnih obilježja izvinjava Srbima i RS. Potom je šokantan snimak postavio na svoj Facebook profil.

Ovaj događaj izazvao je salve kritika i komentara na društvenim mrežama, a profil na kojem je Marjanović objavio sporni snimak preplavljen je komentarima, uvredljivim fotografijama i prijetnjama. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na