PODRŠKA

Salkić posjetio napadnutog prijedorskog povratnika Azrina Hodžića

Ovo pokazuje da Bošnjaci, kako je dodao, moraju biti spremni na svaku vrstu izazova i da moraju imati adekvatan odgovor

Ramiz Salkić. Arhiv

Fena

13.3.2019

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je u Kozarcu kod Prijedora posjetio Azrina Hodžića, povratnika u ovo mjesto, koji je prije dva dana napadnut u tom gradu.

Hodžića je na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru fizički napao, prijetio i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i maltretirao 31-godišnji nasilnik te ga tjerao da odlijepi naljepnicu s grbom Bosne i Hercegovine s njegove prikolice.

Salkić je tokom posjete izrazio podršku Azrinu Hodžiću i njegovoj porodici te mu ponudio svaku vrstu pomoći, uključujući i pravnu pomoć i zaštitu u vođenju postupka, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

- Pozivam institucije da rade svoj posao. Ovo nije izoliran slučaj, nego je ovo produkt dugogodišnje kampanje koja se vodi od institucija i medija na negiranju Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine. Ukoliko se žele izbjeći ovakve situacije u budućnosti, institucije entiteta i mediji na prostoru entiteta RS moraju prestati voditi huškačku kampanju usmjerenu protiv Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine – naveo je Salkić.

Ovo pokazuje da Bošnjaci, kako je dodao, moraju biti spremni na svaku vrstu izazova i da moraju imati adekvatan odgovor na svaku vrstu izazova.

- Neprihvatljivo je da se danas ponavljaju scene koje su obilježile vrijeme 1992. godine, kada su ljudima oduzimana prava, kada su ponižavani, maltretirani, odvođeni u logore i ubijani samo zato što nisu pripadali određenom narodu i određenoj političkoj ideologiji. Zbog toga je važno da institucije urade dosljedno i pravično svoj posao i da adekvatno kazne počinioca da bi to bio primjer za sve druge koji isto ili slično razmišljaju - kaže Salkić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.