REAKCIJE

Dragan Čović: Ovo prevazilazi sve što sam očekivao od tih ljudi

Ne čudi me da to ide preko institucija BiH, kada se nalazimo u stanju u kojem jesmo

Avaz.ba

14.3.2019

Lider HDZ-a Dragan Čović odbacio je tvrdnje o umiješanosti diplomata iz Hrvatske u vrbovanje selefija zbog prenošenja oružja u BiH. On je poručio da je to samo odraz stanja u kojem se BiH nalazi.

- Ne čudi me da to ide preko institucija BiH, kada se nalazimo u stanju u kojem jesmo. Manipulirati na takav način, da funkcioneri jedne opcije to rade, prevazilazi sve što sam očekivao od tih ljudi. Neupućeni prenose vijesti i onda se moraju pravdati. Zabrinjavajuće je kada institucije dođu i izvrnu vrijednost i dezinformacije. Shvatit ću da je to bila potreba da se skrene pažnja javnosti - izjavio je Čović.

Istakao je da moraju biti zabrinuti zbog postojanja skupina u Višegradu i drugdje, i onih koji su involvirani u institucije te žele dovesti uznemirenje.

Podsjetimo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u srijedu je podigao pravu buru u BiH tvrdnjom kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista (selefija), odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o hiljadama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.