NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Krvavi pir uz pjesme o Karadžiću!

Avaz.ba

16.3.2019

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik donosi detalje stravičnog terorističkog napada u Novom Zelandu. 

Pročitajte koliko je osoba ubijeno u džamiji u Krajstčeču i kako je ubica Brenton Tarant pokolj započeo uz četničku pjesmu „Od Bihaća do Petrovca sela“. Saznajte šta o svemu kaže Mirza Hajrić, ambasador BiH u Australiji i da li među nastradalima ima bh.državljana.

Objavljujemo i ko su bili uzori teroristi, šta je napisao na puškama a šta u svom manifestu. Stravični napad prenosio je na Facebooku, a pročitajte šta je o napadu kazao predsjednik SAD Donald Tramp.

Naša novinarka Almasa Hadžić u komentaru piše o zločinačkom kodu ubice iz Novog Zelanda i veličanju ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Donosimo i nastavak afere Selefije, koja potresa BiH i Hrvatsku. Zašto je jučer u Tužilaštvu BiH saskušan ministar sigurnosti Dragan Mektić, šta je kazao tužiocima odakle mu navodi za optužbe da su aferi učestvovali obavještajci iz Hrvatske. Kakva je uloga OSA-e i šta o svemu kažu iz Ureda predsjednice Hrvatske.

Pročitajte i kakva je reakcija novinara Mate Đakovića na optužbe da je akter špijunske afere.

Saznajte šta je sinoć gostujući na FACE TV i koga smatra odgovornim da mu pakuje.

Đaković je otkrio i pozadinu afere, ulogu Mektića, ali i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića. Saznajte koga će tužiti i kakva je njegova veza s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

Na stranama Globusa donosimo priču o tome šta se dešava u utrci za predsjedničke izbore u Slovačkoj. Hoće li žena prvi put biti na čelu države.

Donosimo i priču o epidemiji ospica u Sarajevu i koliko je osoba ugroženo. Šta o svemu kažu stručnjaci.

Ekskluzivno objavljujemo ispovijest 14-godišnje učenice u Zenici, koju je napastovao razrednik ali i donosimo reakciju sina Joze Leutara na 20 godišnjicu atentata na nekadašnjeg doministra unutrašnjih poslova.

Novinari Crne hronike donose detalje pljačke benzinske pumpe Sarajevu. Zašto Tužilaštvo KS tereti Banjamina Spahovića, a zbog čega Nedima Hasića.

Objavljujemo i kako je majke Edisa Bunara Belka, koja se predala Tužilaštvu KS, vrbovala narkomane na Facebooku. Šta je ispričala tužiocima

Na Jet setu saznajemo hoće li dokumentarac Gorana Bregovića Tri pisma iz Sarajeva biti prikazan na SFF-u.

Na sportu čitajte gdje igra FK Sarajevo, sve o nastavku utakmica Premijer lige BiH, ali i šta u razgovoru za Avaz kaže reprezentativac Samir Memišević. Pročitajte i parove četvrtfinala Lige prvakao. Ko strahuje od Mesija i Barselone s kim se sastaje Liverpul.

Donosimo i naš redovni prilog „Sedmica“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.