BJELAŠNICA

Ovo je istinski spektakl, imamo privilegiju uživati u ovim prirodnim ljepotama

Idealan početak nedjeljnog dana imalo je jutros više stotina skijaša koji su sudjelovali u "SabahSKI" druženju na bh. olimpijskoj ljepotici

Avaz.ba

17.3.2019

"SabahSKI" na Bjelašnici - Avaz
"SabahSKI" na Bjelašnici - Avaz
"SabahSKI" na Bjelašnici - Avaz
"SabahSKI" na Bjelašnici - Avaz
Dnevni avaz
+5

Dočekati izlazak sunca na olimpijskoj ljepotici, upoznati nove ljude, započeti dan na čistom, planinskom, zraku...

Idealan početak nedjeljnog dana imalo je jutros više stotina skijaša koji su sudjelovali u "SabahSKI" druženju na Bjelašnici.

Među njima je bio i Ismir Jusko, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, koji je podijelio svoje impresije s nama.

- Veću količinu pozitivne energije ujutru nisam odavno doživio. Ovo je spektakl. Mnogo mladih ljudi koji s osmijehom na licu i entuzijazmom dočekuju zoru na Bjelašnici, slika je koju bih želio viđati što češće. Imamo privilegiju uživati u ovim prirodnim ljepotama  - rekao je ministar Jusko.

Mnogi učesnici ustali su u četiri sata kako bi uživali u ovom istinskom spektaklu. Na vrhu Bjelašnice u 6.20 sati dočekao ih je Tomislav Cvitanušić, bh. triatlonac i alpinista.

S njim su odradili vježbe razgibavanja uz druženje i razgovor te priliku saznati kako je Tomislav Cvitanušić osvajao najveće vrhove svijeta i šta je sve potrebno da bi vodili zdrav život.

- Prošli put je bilo oko 200 učesnika, danas mnogo više, od 7 do 77 godina. Puno pozitivne energije krenulo je danas s ove planine - istakao je Jusko.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.