BIHAMK Stanje na putevima

Saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, frekvencija vozila umjerenog intenziteta

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Avaz.ba
18.03.2019 07:29

Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, mogući su sitniji odrone zemlje ili kamenja

Foto: Arhiv

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima saobraćaj vozila pojačan. Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila - Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac - Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je saobraćaj vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Komentari

NA VRH