SARAJEVO Uoči posjete Johanesa Hana

Radončić primio šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU Lars-Gunara Vigemarka

Lider SBB-a iskazao čvrstu podršku svim reformama u našoj zemlji koje će napraviti uređenije i bogatije društvo za njene građane

Avaz.ba
18.03.2019 10:45

Lars-Gunar Vigemark u posjeti kod Radončića

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark) razgovarao je danas s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem u prostorijama ove stranke. 

To je jedan u nizu Vigemarkovih susreta s domaćim liderima uoči posjete komesara EU za susjednu politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana (Johannes Hahn) Bosni i Hercegovini koja se očekuje 23. marta ove godine.

Vigemark je upoznao predsjednika SBB-a s dosadašnjim aktivnostima na pripremi nove agende za socioekonomske reforme u Bosni i Hercegovini i njenim preliminarnim sadržajem.

Radončić je iskazao čvrstu podršku SBB-a svim reformama koje će od BiH napraviti uređenije i bogatije društvo za njene građane. 

Također, on je iznio i manje sugestije vezano za sadržaj platforme, za koju je u razgovoru s Vigemarkom ocijenio da se radi o iznimno dobro pripremljenoj viziji prioriteta rada buduće vlasti, nezavisno od toga ko će je činiti.

Komentari

NA VRH