DRUŠTVENE MREŽE

Naser Orić za "Avaz": Ja sam slobodan čovjek i imam pravo hodati gdje hoću

Mnogobrojni portali u RS i Srbiji prenijeli su vijest da je Orić ponovo boravio u Srbiji, a on smatra da je to apsolutno nepotrebna reakcija

Orić: Ne znam zašto tolika halabuka. Facebook

A. H.

18.3.2019

Fotografija objavljena na Facebook stranici ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića iznad koje stoji natpis „Vrhovi Pašine ravni iznad Valjeva“ uvelike je zaintrigirala javnost. 

Za samo nekoliko sati objava je dobila više od 1.600 lajkova na Facebooku i više od 80 komentara.   

Mnogobrojni portali u RS i Srbiji prenijeli su vijest da je Orić ponovo boravio u Srbiji, što sam Orić smatra „apsolutno nepotrebnom reakcijom“.

- Mene su svi međunarodni i domaći sudovi oslobodili svake krivice koja mi je stavljana na teret. Prema tome, ja sam slobodan čovjek i imam pravo da hodam kuda hoću i s kim hoću. Nije nikakva tajna da ja imam prijatelja u Srbiji koji me u raznim prilikama pozivaju da im dođem u posjetu. Zaista ne znam zašto tolika halabuka oko ove fotografije. Ne daju mi mira ni kad hodam ni kad se fotografišem. Pa valjda imam i ja pravo na korištenje prednosti društvenih mreža gdje, ponekad, pokažem gdje sam bio i šta sam radio – kazao nam je Orić, ističući da su ga zbog fotografije na Facebooku tokom dana zvali mnogi novinari.

Pašina ravan kod Valjeva, navodi Orić, u vrijeme dok je radio u Srbiji, bila je njegova omiljena destinacija.

Objava na Facebooku izazvala mnoge reakcije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.