AFERA SELEFIJE

Đaković saslušan u Tužilaštvu BiH: Jasno sam rekao, ovo je montirana afera

Ja više volim Bosnu i Hercegovinu od onih koji mi monitiraju i tačka

M. AŠČIĆ

18.3.2019

Novinar Mato Đaković saslušan je jutros u Tužilaštvu BiH povodom teških optužbi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je pomagao hrvatskim obavještajcima da naoružavaju islamiste u BiH. 

Riječ je o aferi koja danima potresa BiH i Hrvatsku.

Đaković je potvrdio za „Dnevni avaz“ da je bio u ovoj pravosudnoj instituciji u svojstvu svjedoka i da je rekao tužiocima „s ovom aferom nemam ništa“.

- Sve što sam rekao u medijima ponovio sam i u Tužilaštvu BiH. Znam da je ovo montirana afera, pogotovo meni. Sad ima li tamo nešto, ja u to ne ulazim, neka se utvrdi, ali ja nikakve veze s ovim nemam. Dostavio sam sve papire o autu i jedva čekam da ovo tužilaštvo sve završi da mogu normalno živjeti. Pakao mi prave, doslovno sam u kućnom pritvoru – rekao nam je Đaković.

Prema njegovim riječima, teške su optužbe koje je Mektić iznio na njegov račun, bez valjanih dokaza.

- Zamislite kada vas neko poredi s teroristom s Novog Zelanda, a ja njega zovem Ono. Strašno je to. Rekao sam da ovo samo bolestan um može napraviti, i to meni koji je dokazao ljubav prema svojoj domovini. Ja nju više volim od onih koji mi monitiraju i tačka. Neka Tužilaštvo sve uradi i ispita ko je šta radio. Ja znam da ja s ovom aferom nemam ništa – rekao nam je Đaković.

Prošle sedmice, zbog ove afere, u Tužilaštvu BiH je saslušan i ministar Mektić. On je tužiocima rekao da je sve informacije dobio od OSA-e BiH i direktora Osmana Mehmedagića.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.