BOSANSKI NOVI

Nakon prijetnji smrću: Efendiji Nuhiću podrška stiže sa svih strana

Kako kaže, tješi ga i podrška koju dobiva od svih imama iz dijaspore, BiH , ali i komšija Srba

Efendija Emir Nuhić dobivao užasavajuće poruke od izvjesnog Danela Rajkovića. Arhiv

D. S.

18.3.2019

Podrška stiže sa svih strana

Efendija Emir Nuhić, imam džemata Blagaj kod Bosanskog Novog, koji je od 4. marta na FB stranicu svog džemata od izvjesnog Danela Rajkovića u tri navrata dobio užasavajuće prijetnje da će ga zavezati kao psa, zaklati i zapaliti, a kćerke mu silovati u džamiji, ne krije da ga je strah, no priznaje da mu taj osjećaj malo ublažava podrška koja mu stalno pristiže - iz minute u minut. 

Danas ga je telefonski podržao i ohrabrio i reisu-l-ulema IZBiH Husein efendija Kavazović.  

- Pitao me kako sam, kako zdravlje, šta još trebaju poduzeti i najavio da će sve uraditi da se taj slučaj do kraja istraži i izađe na vidjelo - kaže efendija Nuhić i ne krije da ga je reisov poziv obradovao. 

Kako kaže, tješi ga i podrška koju dobiva od svih imama iz dijaspore, BiH , ali i komšija Srba.

 - Svi znaju kakav sam i da sam svima na usluzi, znaju ljudi i da širim mir, dobro, suživot i iznenađeni su ovim šokantnim prijetnjama - kaže ef. Nuhić i dodaje da Rajković i dalje na svom profilu provocira.

Efendija Nuhić je kazao da ima informaciju da je Danel iz Gacka.

- Sinoć sam dobio informaciju da je iz Gacka, a ne iz Bosanskog Novog. Sad čekam policiju da to do kraja istraži. Nije uredu nikom tako pisati, a kamoli imamu. U međuvremenu sam, dok ga ne uhapse, tražio 24-satnu zaštitu od policije. Pa ćemo vidjeti šta će biti od toga - kaže ef. Nuhić i ne krije da je nakon poruka malo oprezniji. Ne samo zbog sebe već i svoje porodice, supruge i troje djece.

Podsjećamo,  prijetnje ef. Nuhiću stižu od 4. marta. Posljednja šokantana poruka u kojoj Rajković spominje automat i to da će pobiti sve muslimane stigla je preksinoć oko ponoći. Efendija Nuhić je sve poruke prijavio policiji, koja je nakon treće poruke, na imamov zahtijev, dežurala u blizini njegove kuće.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.