PORUKE

Gordana Tadić govorila o špijunskoj aferi i o četničkom okupljanju u Višegradu

Gordana Tadić. FTV

Avaz.ba

18.3.2019

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić govorila je večeras u emisiji "Mreža" na Federalnoj televiziji o špijunskoj aferi koja ovih dana potresa Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. 

Ona je kazala da će u ovom predmetu osim Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, biti saslušani i drugi svjedoci. 

Podsjećamo, predmet u slučaju navodnog naoružavanja selefija od strane pripadnika hrvatskih obavještajnih službi i diplomata dat je u rad tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju i on radi na utvrđivanju svih činjenica, okolnosti te provjeravanju medijskih natpisa. 

Tadić je također govorila i o predmetu koji je formiralo Tužilaštvo BiH u slučaju okupljanja i postrojavanja četnika u Višegradu, a na osnovu dostavljenih prijava kao i na temelju medijskih natpisa. 

Glavna tužeiteljica Tužilaštva BiH na pitanje radi li u interesu političara Dragana Čovića i Milorada Dodika, odgovorila je da nikada nije niti će pokleknuti raznim pritiscima i manipulacijama. 

Ovo je bio prvi intervju koji je Tadić dala medijima nakon što ju je 23. januara Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH imenovalo na funkciju glavne državne tužiteljice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.