ODLUKE ŠGD "HB šume"

Izabrano novo rukovodstvo i usvojena strategija EUSTAFOR-a do 2021.

Održana stručna konferencija vezana za efikasan doprinos

A.Kamber
19.03.2019 10:56

Izabran novi predsjednik Reinhardt Neft

Foto: EUSTAFOR

Predstavnici Šumsko-gospodarskog društva ''Hercegbosanske šume'' (ŠGD HB šume) prisustvovali su Generalnoj skupštini EUSTAFOR-a.

Predsjednik Uprave Branko Ivković i rukovodilac Službe za proizvodnju Domagoj Turalija prisustvovali su ispred ŠGD „HB šume“ d.o.o Kupres zasjedanju Generalne skupštine Evropskog udruženja državnih šuma (EUSTAFOR), koja se održala 12. marta 2019. godine u Briselu. 

Predstavnici ŠGD „HB šume“ prisustvovali su u svojstvu pridruženog člana EUSTAFOR-a u kojem mandatu su od 1. januara 2016. godine.

- Na Skupštini su izabrani novi članovi Izvršnog odbora, dok je za predsjednika Skupštine EUSTAFOR-a izabran Reinhardt Neft, direktor "Bayerische Staatsforsten AoR", a usvojena je i Strategija udruženja za period od 2019.-2021. godine.

Održana je i stručna konferencija vezano za efikasan doprinos EUSTAFOR-a u izazovima razvoja u području šuma kao što su klimatske promjene, bio i kružne ekonomije, višenamjensko šumarstvo, usluge ekosistema i bioraznolikosti.

Članovi EUSTAFOR-a koji upravljaju šumama u oko 25 posto evropskih zemalja redovno se sastaju kako bi razmijenili mišljenja, znanje i iskustva, ne samo međusobno, već i sa ostalim subjektima koji upravljaju šumama i koji donose odluke u EU po tom pitanju. 

Svoje stajalište zasnivaju na provjerenim stručnim praksama koje su uspostavili na oko 1/3 šumskog područja EU, uključujući 14 miliona hektara zaštićenih područja, informacija je iz ŠGD „HB šume“.

  • Branko Ivković, predsjednik Uprave ŠGD „HB šume“
    Branko Ivković, predsjednik Uprave ŠGD „HB šume“ Foto: (A. Kamber)

Tagovi

EUSTAFOR ŠGD HB

Oglasi

Komentari

NA VRH