HAG

Presuda Karadžiću neće se prenositi uživo "iz operativnih razloga"

Bilo kakvo snimanje prijenosa uživo unutar zgrade Mehanizma strogo zabranjeno

Karadžić: Izricanje presude počinje u 14 sati. Arhiv

Avaz.ba

19.3.2019

Izricanje presude po žalbi Tužilaštva protiv Radovana Karadžića pred Međunarodnim rezidualnim Mehanizmom za krivične sudove u Hagu neće se prenositi uživo, već s odgodom od 30 minuta.

- Obavještavamo vas da će iz operativnih razloga prijenos izricanja presude Žalbenog vijeća preko interneta biti emitiran s odgodom od 30 minuta. Akreditirani predstavnici sredstava javnog informiranja koji žele snimati izricanje presude to mogu uraditi iz medijskog centra u zgradi ''World Forum'' ili iz aule zgrade Mehanizma s odgodom od 30 minuta.

Predstavnici sredstava javnog informiranja akreditirani za pristup sudnici ili auli zgrade Mehanizma mogu uživo pratiti izricanje presude po žalbi. Svi akreditirani predstavnici sredstava javnog informiranja koji budu željeli ući u aulu Mehanizma da bi pratili postupak uživo bit će u mogućnosti da to urade. Napominjemo da je bilo kakvo snimanje prijenosa uživo unutar zgrade Mehanizma strogo zabranjeno. U zgradi ''World Forum'', međutim, izricanje presude po žalbi bit će emitirano s odgodom od 30 minuta - saopćeno je iz Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične sudove. 

Izricanje presude počinje sutra u 14 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.