SAZNAJEMO

Policija pretresla stanove razrednika i njegovog sina

Oduzeti računari i dva mobitela sina nastavnika Mensuda Hodžića, koji je navodno slao SMS poruke učenici i nudio joj seks

Piše: D. PAŠALIĆ

20.3.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pretresli su prekjučer stan u kojem živi Mensud Hožić (62), razrednik u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici, koji se sumnjiči da je slao SMS poruke svojoj 14-godišnjoj učenici, nudio joj seks, a potom prijetio da to nikome ne smije reći.

Crni mobitel

Policija je pretresla i stan njegovog sina Ervina, s čijeg su broja, navodno, stizale šokantne prijeteće poruke djevojčici. Tom prilikom policija je od njih oduzela računare, ali i dva mobitela od Ervina, srebrene i zlatne boje.

Kako je ranije izjavila za naš list učenica koja ovih dana proživljava pakao, razrednikov sin koristio je mobitel crne boje.

Ipak, ovi pretresi konkretan su korak koji je poduzet u dosadašnjoj dvosedmičnoj istrazi.

Portparol Tužilaštva ZDK Mirna Poljac ističe da još nisu zaprimili zvanični izvještaj MUP-a ZDK o počinjenom krivičnom djelu, jer se još provode neophodne predistražne radnje „s ciljem da se dokumentuje osnov sumnje o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu istog“.

Osnovanost prijave

- Postupajući tužitelj rukovodi predistražnim radnjama, u okviru kojih se provode i sva potrebna i relevantna vještačenja, te druge predistražne radnje koje vode ovlaštena službena lica PU I Zenica, a sve u cilju utvrđivanja osnovanosti prijave roditelja malodobne učenice – kaže Poljac.

Ne želi biti na istom panou s razrednikom 

Zbog horora koji proživljava od 1. marta, ali i nemara direktora škole Esada Ćorovića, koji je, kako tvrde djevojčica i njena porodica, cijelu stvar htio zataškati, učenica ne želi da se njena fotografija nađe na panou s fotografijom razrednika.

- Ona ne želi da bude na maturskom panou jer je i njegova fotografija na njemu. Hoće li ustrajati ili će se predomisliti, vidjet ćemo - kaže u njenoj porodici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.