GRADAČAC Isplivali detalji porodične drame

Razim Subašić otkrio dramu nakon svađe sa suprugom: Ranili ga u nogu i grudi

Bombu bacio kako bi uplašio Đulbinu porodicu, ali tvrdi da ih nije želio povrijediti

Piše: E. TRAKO

Nakon što se probudio iz kome, Razim Subašić iz Zelinje Srednje kod Gradačca, koji je nakon svađe sa suprugom 3. marta aktivirao bombu, pri čemu je ranio sebe i izgubio nogu, na vidjelo su isplivali brojni detalji porodične drame.  

Otjerali ga

Detalje je Razim ispričao svojim rođacima i prijateljima, a sve je, kako su nam prenijeli, počelo kada je nakon svađe njegova supruga Đulba otišla u kuću svojih roditelja.

Otkrio je da se za Dan nezavisnosti, 1. marta, uputio u mjesto Međiđa, u zaselak Imširovići, kod Đulbe, s kojom je želio riješiti nesuglasice i pokušati je vratiti kući.

Nakon što je nije našao u toj kući, želio je razgovarati s njenim ocem, koji ga je otjerao.

Razim je zatim bacio bombu nedaleko od kuće te je priznao da je bio izrevoltiran i ljut. Svjesno je to uradio, ali tvrdi da nije želio nikoga povrijediti.

Rođacima je ispričao da je samo želio prepasti supruginu porodicu kako bi promijenili mišljenje, a žena mu se vratila.

Prije nego što je stigla policija, pobjegao je u šumu, a kada više nije mogao izdržati glad, vratio se u svoju kuću u Zelinju Srednju.

Svjestan da ga policija uveliko traži, Razim je ubrzo odatle pobjegao, ali ga je u mjestu

Brdo stigla policija.

Ispričao je da je s dvije strane pucano na njega. Naveo je da su iz jednog pravca na njega pucali policajci te da je vatra na njega otvorena i iz pravca lovačke kuće u Brdu. Pogođen je u grudni koš i nogu.

Dvije strane

Kazao je da je svega bio svjestan, kao i trenutka kada mu je iz ruke ispala bomba na koju je zatim pao. Bomba se aktivirala i otkinula mu nogu.

Rekao je da je samo govorio da mu ne prilaze i da ga puste da vrati svoju suprugu te da mu nije bila namjera da ikoga povrijedi ili ubije.

Svi ga otpisali  

Sve ove navode u razmatranje će uzeti i postupajući kantonalni tužilac u Tuzli. Detalji nisu bili poznati sve dok se Razim naprasno nije probudio iz kome, iako su ga svi već bili otpisali.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na