REAKCIJE Pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Univerzitet u Zenici: Studenti Pravnog fakulteta pratili izricanje presude Karadžiću

Bol će uvijek biti prisutna kod svih majki Srebrenice i cijelog naroda, ali ovo je bar neko olakšanje za sve, kaže Delić

D. Pa.
20.03.2019 19:10

Foto: D. Pašalić

Izricanje drugostepene presude zločincu Radovanu Karadžiću, koji je pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, danas su na predavanju uživo pratili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.  

Prema riječima Benjamina Delića, studenta prve godine Prava, presuđena doživotna robija je upravo ono što je Karadžić i zaslužio. 

- Nemam se tu šta puno reći, osim da je pravda zadovoljena. Dobio je ono šta je i zaslužio, te mu želim dug život. Bol će uvijek biti prisutna kod svih majki Srebrenice i cijelog naroda, ali ovo je barem neko olakšanje za sve - kaže Delić.

  • Foto: (D. Pašalić)

Ostali građani Zenice također su jednoglasni i, kako su nam izjavili, smatraju da je Karadžić dobio što je zaslužio - da ga više nikad niko ne vidi i ne čuje.

Podsjetimo, u Zenici nije bilo javnog praćenja presude Karadžiću, međutim, svi su s posebnom pažnjom u svojim domovima pratili izricanje drugostepene presude. 

Komentari

NA VRH