REAKCIJE

Univerzitet u Zenici: Studenti Pravnog fakulteta pratili izricanje presude Karadžiću

Bol će uvijek biti prisutna kod svih majki Srebrenice i cijelog naroda, ali ovo je bar neko olakšanje za sve, kaže Delić

D. Pašalić

D. Pa.

20.3.2019

Izricanje drugostepene presude zločincu Radovanu Karadžiću, koji je pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, danas su na predavanju uživo pratili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.  

Prema riječima Benjamina Delića, studenta prve godine Prava, presuđena doživotna robija je upravo ono što je Karadžić i zaslužio. 

- Nemam se tu šta puno reći, osim da je pravda zadovoljena. Dobio je ono šta je i zaslužio, te mu želim dug život. Bol će uvijek biti prisutna kod svih majki Srebrenice i cijelog naroda, ali ovo je barem neko olakšanje za sve - kaže Delić.



D. Pašalić

Ostali građani Zenice također su jednoglasni i, kako su nam izjavili, smatraju da je Karadžić dobio što je zaslužio - da ga više nikad niko ne vidi i ne čuje.

Podsjetimo, u Zenici nije bilo javnog praćenja presude Karadžiću, međutim, svi su s posebnom pažnjom u svojim domovima pratili izricanje drugostepene presude. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.