NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Doživotna!

Avaz.ba

21.3.2019

Avaz“ u rubrici „Aktuelno“ u današnjem broju na sedam strana donosi izvještaj o presudi zločincu Radovanu Karadžiću, kao i mnogobrojne reakcije poznatih ličnosti i komentare građana iz bosanskohercegovačkih gradova. U specijalnom prilogu donosi Sažetak presude Radovanu Karadžiću koju je pročitao Van Pruse Joensen.

U rubrici „Teme“ donosimo alarmantnu priču i nove procjene demografa u vezi s padom broja stanovnika u BiH, s porukom da naša zemlja ne postaje zemlja staraca, već da ona to jeste.

„Avaz“ istražuje zašto roditelji bebe koja je prije sedam dana umrla od morbila još čekaju na obdukciju. Na „Mozaiku“ istražujemo i priču o povećanju broja zahtjeva za utvrđivanje očinstva DNK analizom. Saznajte koliki postotak muškaraca nije otac „svoje“ djece.

Na primjeru više gradova otkrivamo koliko košta vožnja taksijem i u kojim mjestima taksisti ne uključuju taksimetar.

Novinari „Crne hronike“ donose priču o okončanoj istrazi o zločinima u Bugojnu te izvještaj sa suđenja Amelu Sejfoviću za bijeg iz KPZ-a „Miljacka“ i njegovim pomagačima.

Pročitajte šta su svjedoci kazali koliko je u to vrijeme koštao mobitel u zatvoru i koja je bila šifra za njegovo preuzimanje.

Rubrika „Globus“ bavi se pitanjem je li Velika Britanija spremna za napuštanje Evropske unije.

Novinarka „Jet-seta“ razgovarala je s udovicom kralja narodne muzike Gordanom Šaulić i otkriva šta će porodica poduzeti protiv Turčina koji je izazvao sudar.

Rediteljka Saša Broz u ekskluzivnom intervjuu za „KultArt“ otvoreno govori o predstavama koje potpisuje, ali i o vremenu vladavine njenog djeda Josipa Broza Tita.

Ekipa „Sporta“ uradila je zanimljiv intervju s našim „Zmajem“ Miralemom Pjanićem, koji je predstavljen kao ambasador Roditeljske kuće u Tuzli, ali su neizbježna tema bili i predstojeći mečevi naše reprezentacije.

Pročitajte i koliko bi Roma tražila u slučaju odlaska našeg Dijamanta iz ovog kluba. „Sport“ se bavi i učinkom našeg najboljeg košarkaša u fantastičnoj sezoni u NBA ligi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.