SARAJEVO

U akciji SIPA-e uhapšeni vlasnik "Vatre" Nedim Čedić, "Metropolisa" Nedžad Rašidagić i konobe "Luka" Željko Ljubas

Piše: M. Aš.

21.3.2019

U akciji uhapšen i vlasnik "Metropolisa" Nedžad Rašidagić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Uhapšen vlasnik "Vatre" Nedim Čedić - Avaz
+6

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jučer ujutro s akcijom kojom se zbog utaje poreza pretresaju sarajevski restorani. 

Potvrđeno nam je da je pretreseno na desetine elitnih objekata u centru grada i izuzeta određena dokumentacija, a sve prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je 12 osoba, a izvršen je pretres i sarajevske "Vatre", ''Metropolisa'', restorana "Une", "Kibeta", "Luke"...

U akciji je uhapšen Nedim Čedić, vlasnik sarajevskog lokala "Vatra". 

Među osumnjičenima je i Bakir Hadžić, vlasnik restorana ''Una'', ali njega sinoć SIPA nije pronašla na adresi. On se, prema informacijama ''Avaza'', nalazi u Hrvatskoj.

- Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e uhapsili su 12 osoba zbog krivičnih djela porezna utaja, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarsko krivotvorenje. Među osobama koje su uhapšene su uglavnom vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata i odgovorne osobe firmi koje su se bavile servisiranjem fiskalnih kasa - navodi se u zajedničkom saopćenju Tužilaštva KS i SIPA-e.

Među uhapšenima su i vlasnici restorana "Metropolis" Nedžad Rašidagić, ali i vlasnik "Montane". On je predat Kantonalnom tužilaštvu, kao i još četiri osobe.

Sakib Korović, vlasnik sarajevskog restorana "Kod Kibeta", osumnjičen je, ali se ne nalazi u BiH.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.