SARAJEVO

Radna grupa Vijeća EU za zapadni Balkan posjetila Tužilaštvo BiH

Gosti iz Evropske unije iskazali podršku u naporima za osnaživanje institucionalnih kapaciteta i jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini

Sastanak u Tužilaštvu BiH. Fena

Fena

21.3.2019

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sastala se danas s Radnom grupom Vijeća EU za zapadni Balkan, koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini. 

Sastanak je održan u novoj zgradi Tužilaštva BiH koja je izgrađena uz pomoć EU sredstava, a u kojoj su kapaciteti Tužilaštva smješteni sredinom prošle godine kako bi se osigurali kvalitetni i profesionalni uvjeti za rad tužioca i osoblja Tužilaštva BiH.

Glavne teme razgovora odnosile su se na rad i aktivnosti Tužilaštva BiH na jačanju vladavine prava na putu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Glavna tužiteljica je posjetiocima iz EU predstavila rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u radu na predmetima ratnih zločina i borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u BiH i regionu, zatim realizirane i planirane aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije, koruptivnih krivičnih djela i finansijskog kriminala, kao i aktivnosti na procesuiranju predmeta koji se odnose na borbu protiv terorizma, te zločine iz mržnje ili diskriminacije.

Gosti iz Evropske unije iskazali su podršku Tužilaštvu BiH u naporima za osnaživanje institucionalnih kapaciteta i jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.