PREGOVORI

Dodik: Novi poziv SDS-u i PDP-u na sastanak u ponedjeljak

O eventualnom zajedničkom učešću u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine

Dodik: Ova trakavica traje već duže vrijeme. Arhiv

Fena

22.3.2019

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je ponedjeljak, 25. mart, naznačio kao novi termin razgovora s predsjednicima SDS-a i PDP-a Vukotom Govedaricom i Branislavom Borenovićem o eventualnom zajedničkom učešću u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine. 

U nekoliko navrata je, kaže, predsjednike SDS-a i PDP-a pozivao na razgovore, a jedan od tih sastanaka se trebao održati i danas.

- Imajući u vidu najave za narednu sedmicu završnih sastanaka vezano za koncipiranje i izbor Vijeća ministara BiH, mislio sam da je to potrebno da uradimo danas i da imamo jasnu sliku - rekao je Dodik.

Kaže da razumije ukoliko postoji zauzetost te predlaže i neki novi termin koji oni odrede, ali da bude što je prije moguće, imajući u vidu moguću dinamiku formiranja Vijeća ministara i da u utorak i srijedu predstoje novi sastanci.

- Ova trakavica traje već duže vrijeme – rekao je Dodik, podsjetivši da je ranije razgovarao s Govedaricom, koji je, kaže, govorio da im treba vremena i posebni sastanak.

Sada je, kaže, vrijeme da se kaže hoće li biti ili ne sastanka.

- Pokušat ćemo da ih kontaktiramo i, ako prihvate, napisat ćemo poziv, ako ne, odredit ćemo neki drugi datum – rekao je on.

Međutim, napominje i da niko nikoga ne tjera ni na šta.

Odbacio je i tvrdnje potpredsjednika SDS-a Mirka Šarovića o tome šta je razlog da SNSD poziva SDS u zajedničku vlast.

SDS i PDP odbili su Dodikov poziv na današnji sastanak uz obrazloženje da su prekasno dobili poziv i tražili su novi termin.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.