SKANDALOZNO Vlasnik pekare "Manja" nastavio po starom

Poznata simpatizerka zločinaca Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, tješi Trivića

Nakon ovakvih javnih objava, naročito Medić, još jednom se pokazalo koliko je Bosni i Hercegovini neophodan zakon o zabrani veličanja zločinaca

S.DEGIRMENDŽIĆ
22.03.2019 14:24

Medić i Trivić

Foto: Društvene mreže

Saša Trivić, simpatizer ratnih zločinaca i četnika kojima je dao javnu podršku, ali i vlasnik lanca pekara “Manja”, i nakon što je zbog svojih stavova naišao na osudu svih ljudi koji poštuju pravo, pravdu i imaju iole morala i svijesti, nastavio je s uvredljivim rječnikom na svom Twitter nalogu.  

Sada, kada je razotkriveno da ovaj poduzetnik, koji se bogati i živi i od novca čestitih Sarajlija, među kojima je veliki broj onih kojima su pod komandom zločinaca i monstruma ubijeni i najbliži članovi porodica, veliča upravo krvnike koji su ubijali našu djecu, majke, očeve, braću, prijatelje, on pokušava napraviti zamjenu teza, pa od sebe pravi žrtvu.

Suočen s brojnim osudama, kritikama i revoltom, koji će zasigurno prerasti u bojkot njegovih pekara širih razmjera, Trivić se ne kaje niti izražava žaljenje što se svrstao na stranu četnika i zlikovaca koji su ubijali nevine ljude, nego žali „što se ovdje rodio“.

- Postoje dani kada poželiš da se nisi ovdje rodio. I Andićevi (vjerovatno misli na Andrića, op. a.) opisi tamnog vilajeta su „tanki“ koliko je on ustvari taman – napisao je Trivić.

Premda su se iz pekare „Manja“ na zvaničnoj stranici izvinili korisnicima koje su uvrijedile Trivićeve objave, nejasno je ko se može izviniti u njegovo ime, kada je iz dokumenta o vlasničkoj strukturi vidljivo da su vlasnici firme „Krajina klas“ u okviru koje djeluje pekara, Saša Trivić i njegova supruga Biljana.

  • Faksimil prepiske Saše Trivića i Pejke Medić
    Faksimil prepiske Saše Trivića i Pejke Medić

Trivićev tvit komentirala je i Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, državnog, bosanskohercegovačkog radija. Medić je već nekoliko godina na čelu BH Radija 1. No, nije se radom niti nekim postignućem u ovom mediju do sada istakla i vjerovatno niko za nju ne bi ni čuo da na sebe nije skrenula pažnju time što je ranije, također javno, na društvenim mrežama podržavala presuđene, dokazane ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića.  

- Već viđen scenario. Očekivala sam ovo još ranije, jer o tebi u federalnom SA pričaju naveliko da si četnik od otvaranja pekare. Ja kifle i kolače kupujem u Lukavici i nema boljih – napisala je Medić Triviću.

On joj je na to napisao:

- Hvala, koliko se sjećam, i ti si preživjela slično.

Jedina istina

Zarad istine, Medić nesmetano veliča zločince godinama i zato je "nagrađena"  direktorskom pozicijom na Državnom radiju. Vjerovatno bi Trivić htio da i nju i njega još nagradimo zbog toga što veličaju one koji su nas klali i ubijali i u konačnici htjeli i istrijebiti. O tome postoji pravomoćna presuda krvniku Radovanu Karadžiću, osuđenom ove sedmice u Hagu na doživotnu kaznu za sve ono što veličaju Trivić i Medić. To je jedina prava istina koja će ostati zapisana u historiji.

Nakon ovakvih javnih objava, naročito Medić, još jednom se pokazalo koliko je Bosni i Hercegovini neophodan zakon o zabrani veličanja zločinaca. Istovremeno, premda nema zakona koji bi sankcionirao veličanje zločinaca, što samim tim podrazumijeva i veličanje svega onoga što su ti zločinci napravili, moraju u Bosanskohercegovačkoj radio-televiziji (BHRT), koja je javni servis svih građana ove zemlje i koji plaćaju taksu za tu televiziju, iznaći način da poštede građane bolne i sramne spoznaje i činjenice da plaćaju i direktoricu BH Radija koja je veliki simpatizer i fan zločinaca.

Poštivanje građana 

Jer ne može niko građane ove zemlje koji su preživjeli neviđenu golgotu primoravati da plaćaju one koji veličaju zločince koji su kreatori i izvršioci najmonstrouznijih zločina.

Pejka Medić je, inače, na poziciju na kojoj je sada došla na prijedlog SDS-a, a imenovana je uz pomoć poslanika SDA u Parlamentu BiH.

I premda izvori bliski Medić kažu da se ona druži s velikim brojem Bošnjaka i da joj promocija ratnih zločinaca služi samo kao pokušaj dodvoravanja ranije SDS-u, a sada SNSD-u da ostane na dobro plaćenoj poziciji direktorice, ipak treba ukazati na njene stavove. Bili oni samo prividni ili istinski.  

Komentari

NA VRH