POZITIVNE VIJESTI

Američka blogerica preporučila Mostar za odmor s djecom

Moris je biranim riječima opisala Stari most, Kujundžiluk, Kajtazovu kuću, Crkvu svetog Petra i Pavla...

Mostar: Popularan među stranim gostima

Piše: M. Sm.

24.3.2019

Mostar je nerijetko tema brojnih medija i uglednih turističkih internetskih stranica iz cijelog svijeta, koji ovaj najveći grad na Neretvi promoviraju kao top-destinaciju, poželjno mjesto za odmor, svojevrsni dragulj BiH, neotkriveni grad... 

Također, ovaj je grad neiscrpno vrelo nadahnuća za brojne blogere iz cijelog svijeta. Oduševio je i američku blogericu Lajlu Moris (Lyla Morris), koja je objavom teksta „Šta raditi s djecom u Mostaru“ grad označila i kao destinaciju za odmor s djecom. 

Moris je istakla da u Mostaru postoje brojne lokacije koje su savršene za dječiju igru, od zelenih površina do prirodnih atrakcija gdje se djeca mogu igrati, plivati, peti, pa i jahati. Osvrnula se i na Muzej Hercegovine, označivši ga kao „kid friendly“ i mjesto gdje djeca starijeg uzrasta mogu naučiti o historiji Mostara.

Pogotovo biranim riječima opisala je Stari most, Kujundžiluk, Kajtazovu kuću, Crkvu svetog Petra i Pavla i brojne druge znamenitosti. 

- Svaka pozitivna objava, a takvih je najviše, istinski nas raduje. Činjenica je da je Mostar među blogerima najpopularniji, ali osvrću se i na druga mjesta u HNK. Raduje nas da je Mostar prepoznat i kao poželjna destinacija za parove s djecom i njihova iskustva shvatamo kao obavezu da što bolje radimo na turističkoj ponudi i da kreiramo sadržaje koji su im primamljivi i prihvatljivi - kazao nam je Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK.  

POČETKOM marta američka stranica Matador Network uvrstila je Mostar na prvo mjesto liste „sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova na svijetu“. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.