MIŠLJENJA Predsjednik Bošnjačkog pokreta

Tokić: Članstvo BiH u NATO-u volja je građana koju vlasti ne smiju izigrati

Uključenje u euroatlantske integracije predstavlja jasno definiranu obavezu svih nosilaca vlasti definirane Zakonom o oružanim snagama BiH

Fena
24.03.2019 17:29

Tokić: Članstvo u NATO-u predstavlja volju i želju više od 75 posto građana države BiH

Foto: Arhiv

Bošnjački pokret upozorava sve izabrane članove Predsjedništva i Parlamenta BiH da nemaju pravo propustiti za državu BiH historijski poziv za aktivaciju MAP-a i uključenje BiH u punopravno članstvo NATO-a, navodi se u pisanoj izjavi predsjednika Bošnjačkog pokreta Sejfudina Tokića

Tokić poručuje da uključenje BiH u euroatlantske integracije predstavlja jasno definiranu obavezu svih nosilaca vlasti definirane Zakonom o oružanim snagama BiH i strategijom vanjske politike.

Prema njegovim riječima, članstvo u NATO-u predstavlja volju i želju više od 75 posto građana države BiH i "niko od izabranih predstavnika vlasti nema pravo djelovati suprotno volji građana i zakona države BiH“.

Tokić navodi da "Dodikova oligarhija" ne može i neće spriječiti punopravno članstvo BiH u NATO koje svim građanima i narodima garantira mir i stabilnost.

- Članstvo u NATO-u otvorit će veliki prostor za značajnija ulaganja stranih investitora u razvoj privrede naše države te otvaranje novih radnih mjesta. Plebiscitarno opredjeljenje ogromne većine građana za trajniji mir i sigurnost koje garantira članstvo u NATO uvijek se može provjeriti i potvrditi referendumom svih građana BiH na cjelokupnoj teritoriji - navodi se u Tokićevoj izjavi, saopćeno je iz Bošnjačkog pokreta.

Oglasi

Komentari

NA VRH