NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Minimalna penzija bit će 400 KM

Piše: Avaz.ba

25.3.2019

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo šokantne podatke o oduzetoj djeci u Bosni i Hercegovini. Prošle godine od roditelja oduzeto je čak 94 mališana. Pročitajte šokantne podatke koje nam je otkrila Mirsada Poturković iz Kantonalnog centra za socijalni rad u Sarajevu.

Dobra vijest za penzionere. Otkrivamo koliko će Zavod penzijsko-invalidskog osiguranja FBiH izdvojiti za novo povećanje penzija. Iz Zavoda tvrde da su stvoreni svi uvjeti za rast penzija.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović donosi novu kolumnu pod nazivom „Da se ne lažemo, svi su isti!“

Dženaza brutalno ubijenim supružnicima Salki (75) i Fatimi (70) Đogić bit će klanjana u srijedu ispred džamije u mjestu Šumatac kod Velike Kladuše poslije podne-namaza, a u današnjem izdanju pročitajte sve detalje ovog monstruoznog zločina. Pročitajte i šta kaže o ovom okrutnom zločinu Abdulah Kučukalić, poznati sarajevski neuropsihijatar.

Sinoć oko 19 sati završen je sastanak lidera SDA i PDA. Otkrivamo o čemu su razgovarali Izetbegović i Kukić.

Ličnost dana je Edina Selesković, renomirana bosanskohercegovačko-američka umjetnica koja je u petak, 22. marta, u glavnom gradu Italije otvorila izložbu „Misli sloboda“.

Sve je više prevarenih građana koji pokušavaju kupiti nešto putem interneta. Otkrivamo kako i na koji način varaju građane. Pročitajte i zašto su uvozne jabuke jeftinije od domaćih. Otkrivamo koji je novi trend zaludio zemlje u Evropi.

Istražili smo koliko Bosanci i Hercegovci koriste kontracepcijske pilule. Otkrivamo podatke Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, te koliko koštaju kontraceptivi za sistemsku primjenu, a koliko „za dan poslije“.

Na stranama Crne hronike pročitajte sve o suđenje za pokušaj ubistva Nebojše Kojića u Banjoj Luci. Donosimo za šta se sve terete Mirko Vrbanjac zvani Kinez (28) i Alen Đuzel zvani Alkac (29).

- Uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrdio sam da je oštećeni zadobio teške povrede glave i lica – dio je izjave specijaliste sudske medicine Željka Karana.

Za „Dnevni avaz“ govorio je Miralem Pjanić, plejmejker nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pročitajte šta je Mali princ rekao o utakmici s Armenijom, šta očekuje od utakmice protiv Grčke.

- Bit će teške cijele ove kvalifikacije, ali mislim da ova naša reprezentacija ima kvalitet da bude među prve dvije ekipe u grupi koje direktno idu na Evropsko prvenstvo – rekao je Pjanić, a kompletan intervju pročitajte na stranama Sporta.

Robert Prosinečki između kvalifikacionih duela najavio je da će biti promjena, a mi Vam otkrivamo kakvih.

Danas možete pronaći i dva priloga: „Sve za vrt“ i „Sport“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.