PODACI

Polšak: Prošle godine zabilježen rast prihoda "Gorenja" u BiH

Robert Polšak. Fena

Fena

25.3.2019

Ukupan prihod "Gorenja" u Bosni i Hercegovini u prošloj godini iznosio je 56.046.381 KM, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za tri posto.

Direktor komapnije "Gorenje Commerce" d.o.o. Robert Polšak izražava zadovoljstvo jer poslovni prihodi čine 94,8 posto ukupnog prihoda i u odnosu na 2017. godinu veći su za 5,3 posto.

"Gorenje" je zbog efikasnije i racionalnije proizvodnje objedinilo proizvodnju frižidera u Srbiji, ali će, bez obzira na djelimičnu dislokaciju proizvodnje, krajnji proizvod biti na razini dosadašnjih visokokvalitetnih proizvoda "Gorenja" te će se i dalje posebna pažnja posvetiti dizajnu i primjeni najnovijih tehnologija, saopćeno je iz kompanije.

"Gorenje" ima proizvodne pogone i u Sloveniji i Češkoj, dok svoje razvojne centre, osim u Sloveniji, ima u Švedskoj, Holandiji i Češkoj.

- Mi u narednom periodu imamo vrlo ambiciozne planove na razvoju novih tehnologija i proširenju proizvodnog portfolija pa je u tom pravcu novi vlasnik donio odluku o pokretanju proizvodnje televizora u Velenju te će na tom projektu samo u prvoj fazi biti uposleno između 300 i 400 novih radnika - ističe Polšak.

"Gorenje" grupa je jedan od vodećih proizvođača kućanskih aparata u Evropi, a od prošle godine je postala dijelom kineske "Hisense" korporacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.