NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Istraga o nestanku 10.000 beba

Nakon što se rijetka droga, takozvane „čarabne gljivice“ pojavila u Hrvatskoj, istražujemo da li je ima i u BiH

Piše: Avaz.ba

26.3.2019

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo reakciju Vijeća Evrope nakon što su objavljeni šokantni podaci o oduzetoj djeci u Bosni i Hercegovini. Naime, iz Vijeća Evrope zatražili su istragu.

Nakon što se rijetka droga, takozvane čarobne gljivice, pojavila u Hrvatskoj, istražujemo da li je ima i u BiH.

Bakir Hadžiomerović u svojoj redovnoj kolumni piše „Aca plače, Mile gura jače...“

Pročitajte detaljan izvještaj iz Tuzle o formiranju vlasti, zašto je još nema u ovom kantonu i ko je najveći krivac.

Za „Dnevni avaz“ o godišnjici NATO intervencije u Srbiji govore Azem Vlasi, ugledni prištinski advokat, i Duda Balje, zastupnica u Parlamentu Kosova.

Na stranicama Globusa pročitajte sve aktuelnosti iz regije i svijeta.

U rubrici Teme donosimo alarmante podatke o morbilima koji se šire u cijeloj Federaciji BiH. Također, saznajemo kakve izmjene Zakona o PIO priprema Vlada FBiH i šta će njima dobiti penzioneri.

Na stranicama Mozaika čitajte o zahtjevu iz Goražda. Mještani sela tvrde da će se zbog brze ceste rušiti kuće i gasiti sela. Pred ljetnu sezonu donosimo tekst o tome zašto trebate izbjegavati solarije i šta o tome kažu ljekari.

Bilo smo u Stijeni kod Cazina, gdje posljednjih mjeseci kao gljive poslije kiše niču kuće. Lokalno stanovništvo je zabrinuto jer zemlju masovno kupuju pripadnici selefijskog pokreta. Ima li razloga za brigu?

U rubrici Crne hronike čitajte kako je na Sarajevskom aerodromu pao Mirko Kojić i da li je policija zamijenila identitete osumnjičenih?

Novi slučaj pedofilije u Banjoj Luci. Silovao kćerku i pokazivao joj pornografiju.

U rubrici Sport čitajte sve o narednom susretu reprezentacije BiH protiv Grčke. Bit će to najveći ispit za "Zmajeve".

Tu je i izvještaj sa derbija Prve lige FBiH između Olimpika i Veleža. Utakmicu su obilježile nervoza, psovke, prijetnje, a računi su ostali nerašćišćeni i van terena.

Za „Avaz“ govori Ajdin Penava, bh. košarkaš u redovima španske Baskonije, koji kaže da će dokazati da je igrač za najviši nivo.

U današnjem izdanju je i prilog „Automarket“. Posjetili smo 24. sajam automobila u Beogradu. Prisustvovali smo premijerama brojnih automobilskih brendova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.