BANJA LUKA

Dodik: Zainteresirani smo da PDP uđe u vlast na državnom nivou

Borenović je kazao kako mu je SNSD ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, ali da je odbio

S današnje sjednice. RTRS

Avaz.ba

26.3.2019

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je nakon sastanka u Banjoj Luci kako mu je SNSD ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, ali da je odbio.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon sastanka da je razgovarano o dvije važne teme - učešću u vlasti na zajedničkom nivou te međunarodnoj saradnji i analizi situacije u Republici Srpskoj i BiH.

Dodik je rekao da je SNSD zainteresiran da s PDP-om uđe u vlast na državnom nivou te da se konačan stav PDP-a očekuje početkom sljedeće sedmice.  

- Ako ne uđemo zajedno u vlast, spremni smo da radimo na konsenzusu o važnim pitanjima. Jedno takvo je MAP, koji forsiraju Bošnjaci - istakao je Dodik.

On je naglasio da je stav SNSD-a o vojnoj neutralnosti jasan i da SNSD neće glasati za aktivaciju MAP-a.

- Nećemo ući u formiranje komisija dok god se ne formira Vijeće ministara. Smatramo da od aprila SNSD mijenja svoju politiku djelovanja na bh. nivou ako ne bude formirano Vijeće ministara - naveo je Dodik.

On je rekao da će SNSD i PDP učestvovati u izmjeni Izbornog zakona da bi se definiralo da mandat pripada strankama te da će i ostalim strankama biti predložen dogovor o Izbornom zakonu.

Lider PDP-a je istakao da je važno postojanje konsenzusa o bitnim pitanjima, poput izmjena Izbornog zakona. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.