SARAJEVO

Nekorektno je da nam DF nudi ujedinjenje dok pregovara sa SDA

Na sjednici je usvojena i informacija da je Centralna izborna komisija SDP BiH verificirala iskazivanje interesa

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH

Avaz.ba

27.3.2019

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici iskazalo je posvećenost Bh. bloku, kako kažu, "kao jedinoj realnoj alternativi besperspektivnoj vladavini etnonacionalnih stranaka".

Odluku Demokratske fronte o pregovorima za ulazak u vlast s nacionalnim strankama Predsjedništvo SDP-a smatra legitimnom, ali i kao jednostran potez DF-a u odnosu na ostale članice Bh. bloka.

- SDP ne želi biti dio bilo kojeg etničkog bloka niti će bilo kome služiti kao žirant za nefunkcioniranje vlasti i ispunjavanje želja rušitelja države za blokiranje puta ka EU i sprečavanje provedbe presuda Evropskog suda za ljudska prava – saopćeno je.

SDP BiH ponudu DF-a o ujedinjenju stranaka lijeve orijentacije, dok istovremeno pregovara s nacionalističkim strankama, ocjenjuje nekorektnom i pokušajem ublažavanja negativnih posljedica pristupanja DF-a razgovorima o formiranju vlasti sa SDA-om, HDZ-om i SNSD-om.

Na sjednici je usvojena i informacija da je Centralna izborna komisija SDP BiH verificirala iskazivanje interesa Edina Delića, Mladena Ćavara, Nermina Nikšića i Svetozara Pudarića za predsjednika SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.